İhtiyaçtan satılık Audi!

İhtiyaçtan satılık Audi!

ABD’li uzmanlar Volkswagen’in kaynak için iştiraklerinden Audi’yi satmak zorunda kalabileceğini ileri sürüyor

İhtiyaçtan satılık Audi!
16px
24px
29.09.2015 05:48
ABONE OLgoogle
Volkswagen’deki emisyon skandalı 2.1 milyon Audi marka aracı da etkilerken, ABD basını Alman şirketin BP’nin akıbetine uğrayacağını yazdı. ABD’li uzmanlar Volkswagen’in kaynak için iştiraklerinden Audi’yi satmak zorunda kalabileceğini ileri sürüyor

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in ABD’de patlak veren emisyon skandalı şirket açısından her geçen gün biraz daha tehdit edici hale geliyor. Skandalın ilk ortaya çıktığı andan sadece Volkswagen’in (VW) 1.6 ve 2.0 litrelik dizel motorlarıyla sınırlı olan sıkıntılar şu sıralar Audi, Seat ve Skoda gibi diğer iştiraklerine de sıçramaya devam ediyor. Almanya ve AB’li pek çok ülke VW’ye yönelik yasal işlemler için harekete geçerken ABD’de de baskılar giderek artıyor. ABD basını Alman şirketin karşı karşıya kaldığı durumu 2010’da ABD tarihinin en büyük çevre felaketine neden olan BP’nin yaşadığı felaketle kıyaslamaya başladı.

TAZMİNATLAR KATLANDI

O dönem BP aleyhine açılan tazminat davaları şirketi ilk etapta 7.8 milyar dolarlık bir ödeme ile karşı kaşıya bırakmıştı. Şirkette bu maliyeti karşılayabilmek için dünya çapında pek çok iştirakini ve sahibi olduğu petrol alanlarını satmak zorunda kalmıştı. Başta Wall Street olmak üzere ABD basınında yer alan haberlerde Volkswagen’in de karşı karşıya kalacağı tazminat davalarıyla sahibi olduğu 12 markadan birini veya birkaçını satmak zorunda kalabileceği konuşuluyor. Alman şirket özellikle ABD’de hem devlet hem de şahısların açacağı olası tazminat davaları için 7.3 milyar dolarlık bir kaynağı kenara ayırdığını duyurdu. Ancak yapılan yorumlarda söz konusu tazminat giderlerinin 15-20 milyar doları bulabileceği ve imaj sorunu nedeniyle bu kayıplara satış tarafından da milyar dolarlık ek operasyonel giderlerin eklenebileceği dile getiriliyor.

YA PORSCHE YA AUDI

ABD’li piyasa çevreleri ise Alman şirketin likidite konusunda baskı altına girmemesi için elindeki lüks markalardan Porsche veya Audi’yi satmak zorunda kalabileceğini düşünüyor. Buna göre Porsche’nin satışı Audi’ye kıyasla daha zor görünüyor. Zira VW’nin güçlü hissedarlarından Porsche ve Piech ailelerinin böyle bir satışa yeşil ışık yakmaları pek mümkün görünmüyor.

Ancak Audi için yorumlar daha farklı. Uzmanlar Audi’nin mevcut piyasa şartları düşünüldüğünde en az 25 milyar dolar edeceği hesaplanıyor. Satış halinde elde edilecek bu rakamın ise VW’nin göğüslemesi gereken sorunların önemli bir bölümünü karşılamasına olanak sağlayacağı belirtiliyor. Uzmanlar Audi gibi oldukça başarılı bir marka için çok sayıda alıcının çıkacağı görüşünde. Çin ve Hintli markaların yanı sıra Japon Honda’nın da olası alıcıların başında gelebileceği belirtiliyor. ABD basınında yer alan yorumlarda VW’nin kaynak satışlarından elde edeceği her dolara ihtiyaç duyacağını ileri sürüyor.

Alman hükümeti VW’ye 7 Ekim’e kadar dizel motor skandalına teknik çözüm üretip kendilerine rapor sunmasını istedi.

İngiliz petrol devi BP’nin 20 Nisan 2010’da yaşanan patlama sonrası Meksika Körfezi’nde yanarak batan platformu dünya tarihinin bilinen en büyük çevre felaketlerinden birine neden oldu. Yaşanan olay sonrası ABD’nin Meksika Körfezi’ne sahili olan pek çok şehri yaşanan kirlilik nedeniyle büyük ekonomik kayba uğradı. Washington hükümeti BP aleyhine 20 milyar dolara yaklaşan tazminat istemiyle davalar açtı.

Ancak davalara eyalet bazında zarara uğrayan tüketiciler tarafından açılan toplu tazminat davaları da eklenince şirketin ödemesi gereken miktar 54 milyar dolara ulaştı. 3 bini aşan dava dosyasının altında ezilen şirket çok sayıda iştirakini satmasına rağmen tazminatları karşılama konusunda yetersiz kaldı. Bu yıl ABD hükümetiyle anlaşma yolunu seçen şirket 18.7 milyar dolar ödemeyi kabul etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde