İhsan Kalkavan, Pera’ya demir attı!

İhsan Kalkavan, Pera’ya demir attı!

Beşiktaş sevgisiyle bilinen armatör İhsan Kalkavan, denizcilikteki işleriyle bugünlere geldi.

İhsan Kalkavan, Pera’ya demir attı!
16px
24px
29.10.2010 18:31
ABONE OLgoogle

Son yıllarda en büyük yatırımını yine denizcilikle ilgili bir işe yaptı ve Türkiye’nin en büyük tersanelerinden birini Yalova’da 90 milyon dolarlık yatırımla kurdu. Denizciliğin parlak günlerindeki elde ettiği kazançlarından bir kısmını değerlendirmek içinse turizm sektörünü seçti. 2006’da İstanbul’la özdeşleşen 118 yıllık tarihi Pera Palace otelinin 49 yıllık işletme hakkını Hasan Süzer’den devraldı. Bu kararında oğlu Yavuz Kalkavan’ın payı bulunduğunu özellikle belirtmeliyiz...

Beşiktaş Group Genel Müdürü Yavuz Kalkavan ve Çırağan Kempinski’den transfer ettiği genel müdürü Pınar Kartal Timer bugünlerde tatlı bir yorgunluk yaşıyorlar. Çünkü 2.5 yıl süreceği tahmin edilen restorasyon çalışmaları 4 yılda tamamlanabildi ve Pera Palace eylül ayında hizmete açıldı. Geçen hafta görme fırsatı bulduğumuz otele Kalkavan ailesinin 31 milyon euro harcadığını öğrendik. Bunun 23 milyon euro’sunun sadece restorasyon için harcandığını belirtelim. 115 odalı Pera Palace’ın iki değerli odası bulunuyor. Biri Atatürk’ün de kullandığı müze oda. Bu odanın resmi açılışı 29 Ekim’de yapılacakmış. Diğeri ise ünlü yazar Agatha Christie'nin odası. Halen isteyenlerin kalabildiği bu odayı görme fırsatı bulduk. Ünlü yazarın eski daktilosu dahil oda orijinaliyle korunmuş.

Kalkavan ailesi Pera Palace yatırımını ek yatırımlarla genişletme niyetinde. Nitekim otel ve rezidans yapmak için otelin karşısındaki Yasemin ve Baran apartmanlarını satın alıp restorasyona başladılar. Hatta bu apartmanların yanındaki bir boş araziyi de satın almak üzere pazarlık yapıyorlarmış. Kalkavan’lar Pera’da öylesine kalıcı olmak istiyor ki, Tepebaşı’ndaki Amerikan Konsolosluğu binasının üst kullanım hakkını almak için de 4 yıl uğraşmış. Ancak kriz çıkınca 2008’de pazarlıktan çekilmiş. Daha sonra buranın Serdar Bilgili tarafından alındığını duymuşsunuzdur. Kalkavanlar Tepebaşı’nda yeni yerler alırsa kimse şaşırmasın!

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde