İhracatçılara Pegasus şoku!

İhracatçılara Pegasus şoku!

Rusya'ya fuara giden deri ihracatçılarının valizleri kayıp. Pegasus'tan haber alınamıyor

İhracatçılara Pegasus şoku!
16px
24px
21.04.2018 18:56
ABONE OLgoogle

Türkiye'den Rusya'daki deri ve kürk giyim fuarına giden ihracatçıların valizleri kayboldu. Pegasus ile Rusya'ya uçan deri ve kürk imalatçıları, pazartesi günü başlayacak fuar öncesi mağdur oldu.

Heyette yer alan eski Türkiye Deri Vakfı Başkanı Kıyasettin Temuçin ile görüştüğümüzde, Pegasus yetkililerinin kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini söyledi.  Atlasglobal'den kaybolan bavula rekor tazminat

FAZLADAN EVRAK İSTENDİ

20 kadar iş insanı ile Rusya'nın Pyatigorsk şehrine geldiklerini belirten Temuçin, "Gelenlerin yarısının valizleri yok. Bazılarının da eksik gelmiş durumda. Fazladan bir kilogramın bile parasını ödediğimiz halde mağdur edildik" dedi.

20 yıldır Rusya'daki fuarlara katıldıklarını ifade eden Temuçin, Rusya'ya vardıklarında da kötü bir muamele ile karşılaştıklarını söyledi. Rus yetkililerin "evrak eksikliği" iddiasıyla gelenlerin bavullarını havalimanı deposunda tuttuğunu kaydeden Temuçin, "Fazladan evrak istedikleri halde temin etmiştik yine de eksik diye depoda tuttular. Arkadaşlarımızı otobüste beklettiler. Biz de sanıyorduk ki fuar alanına getirip gümrükleme işlemi yapılacak. Meğer tekrar havalimanı deposuna indirmişler" bilgisini verdi.

YETKİLİLERDEN YANIT BEKLİYORLAR

Geçen yıllarda da benzer bir durumla karşılaştıklarını ancak uçak krizinin aşılması sonrası bunu beklemediklerini anlatanm Temuçin, "Avrupa dahil dünyanın her yerinde istenen evraklar bellidir. Pegasus mağduriyetimizin yanında bu da ikinci bir zorluk oldu. Sorunların fuar başlayana kadar çözülmesini bekliyoruz. Ama arkadaşlarımızın valizleri kayıp. Pegasus yetkililerinden cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde