İhracatçılar ‘nefes’ alacak

İhracatçılar ‘nefes’ alacak

Zeybekci, Irak’a ihracat işlemleri esnasında kullanılan kısa vadeli TL ve döviz cinsinden krediler ile orta ve uzun vadeli kredilerin vadelerinin uzatıldığını bildirdi.

İhracatçılar ‘nefes’ alacak
16px
24px
22.08.2014 16:17
ABONE OLgoogle
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Irak’a ihracat işlemleri esnasında kullanılan kısa vadeli TL ve döviz cinsinden krediler ile orta ve uzun vadeli kredilerin vadelerinin uzatıldığını bildirdi.

Yılbaşından bu yana Irak’a ihracatın, geçen yıla göre yüzde 3.4 azaldığını söyleyen Zeybekci, “Eximbank’ın bu düzenlemesi, Irak’a ihracat yapan, müteahhitlik hizmeti gerçekleştiren firmalarımızın nefes almasını sağlayacak” dedi.

Vadelere 6’şar ay uzatma

Son dönemde Irak’a yönelik ihracatta gerilemeler gözlemlendiğini, bunun da, özellikle “finansal yük”leri beraberinde getirdiğini vurgulayan Zeybekçi, Eximbank’ın Irak’la ilgili kredilerde vadeleri uzattığını, bunun da Irak’a ihracat yapan firmaların finansal sıkıntılarını bir ölçüde rahatlattığını belirtti. Irak’a ihracat işlemlerinde kullanılan kısa, orta ve uzun vadeli kredilerde, vadelerin asgari 6’şar aylık dönemlerde uzatılması yönünde düzenleme yapıldığını kaydeden Bakan Zeybekçi, krizden etkilenen lojistik sektöründe kullanılan kredilere de aynı imkanların sunulduğunu bildirdi.

Zeybekci, vade uzatımında yeni dönem için 540 gün veya daha kısa vadeli kredilerde vade uzatımı yapılan her bir 6 aylık dönem için yeni faiz oranlarının esas alınacağını, uzatılan sürenin de 24 ay ile sınırlı olacağını ifade etti.

Müteahhitler için de önlem

Müteahhitlik firmalarının yanı sıra Irak’ta yerleşik işverenlerden iş almış taşeronlar ile müşavirlik firmalarına da, alacaklarında yaşanan gecikme nedeniyle çeşitli imkanlar sağlandığını bildiren Zeybekci, 1 yılı geri ödemesiz veya 1.5 yılı ana para ve faiz geri ödemesiz kredi olanakları oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde