İhracat artışı ve bayram piyasada TIR bırakmadı

İhracat artışı ve bayram piyasada TIR bırakmadı

Ergun Bilen, ihracattaki artış nedeniyle özellikle son 15-20 gün içinde nakliye sektöründe hissedilir derecede canlılık yaşandığını söyledi.

İhracat artışı ve bayram piyasada TIR bırakmadı
16px
24px
06.09.2010 08:49
ABONE OLgoogle

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Bilen, ihracattaki artış nedeniyle özellikle son 15-20 gün içinde nakliye sektöründe hissedilir derecede canlılık yaşandığını söyledi.

Özellikle uluslararası nakliyecilik yapan TIR'ların bugünlerde hiç boş kalmadığını anlatan Bilen şunları söyledi, "Türkiye'de 27 bin civarında TIR var. TIR'lar bugünlerde pek boş kalmıyor. Özellikle son 15- 20 gün içinde ihracatta çok ciddi bir artış söz konusu bu duruma bağlı olarak nakliye sektörü ciddi şekilde hareketlendi. TIR'ların çoğunluğu Avrupa ve Asya ülkelerine taşımacılık yapıyor. Bu nedenle bugünlerde TIR bulmak iyice zorlaştı.

YARDIMLAR GİDEMEDİ

Öte yandan Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç Pakistan'a yardım için topladıkları malzemeler için TIR bulmakta zorlandıklarını kaydetti. 6 TIR'lık yardım malzemesini önceki gün ülkeye gönderdiklerini bildiren Uzandaç, Pakistan'a ulaştırmak üzere bekleyen birkaç TIR'lık daha yardım malzemesi bulunduğunu söyledi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde