İhlas halka arzları sevdi, sırada ne var?

İhlas halka arzları sevdi, sırada ne var?

İhlas Gazetecilik'i beş ay önce halka arz eden İhlas Holding, dün de İhlas Yayın'ı Borsa'ya açtı.

İhlas halka arzları sevdi, sırada ne var?
16px
24px
06.11.2010 11:42
ABONE OLgoogle

İhlas Gazetecilik'i beş ay önce halka arz eden İhlas Holding, dün de İhlas Yayın'ı Borsa'ya açtı. İhlas Yayın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

İhlas Holding Genel Müdürü ve İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören, 2011'de grup bünyesindeki inşaat ve pazarlama şirketlerini de halka arz etmeyi planladıklarını söyledi.

İhlas Yayın'ın yüzde 28,75 hissesi 1,30 lira baz fiyatla işlem görmeye başladığı Borsa'da tavan fiyat olan 1,43 liradan açılış yaparak seans içinde de bu seyrini sürdürdü. 5 kattan fazla talep gören hisseden 74,75 milyon lira gelir elde edildi. Gelen paranın İhlas Holding'in henüz açıklanmamış projelerinde kullanılacağını belirten Ören, "İhlas Yayın Holding'in ardından bu yıl içinde İMKB'de işleme açtığımız şirketlerimizin sayısı iki oldu." dedi.

25-26 Ekim'de yapılan halka arz başlangıçta sermayenin yüzde 25'i olan 50 milyon lot hissenin halka arzı planlanmışken, ek satış hakkı da kullanılarak halka arz miktarı sermayenin yüzde 28,75'ine, yani 57 milyon 500 bin lota çıkarıldı. Arz miktarının tamamı ve ek satış hakkı kullanılmasına rağmen talebin yüzde 19'u karşılanabilirken, toplam yatırımcı sayısı 11 bin 521 oldu. Bireysel yatırımcı sayısı 10 bin 587, yurtiçi kurumsal yatırımcı sayısı 20, yurtdışı kurumsal yatırımcı sayısı 9 oldu. İhlas Yayın Holding AŞ'nin iştirakleri arasında TGRT Haber TV, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi'nin de yer aldığı 10 şirket bulunuyor.

Gong töreninde konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Türkiye'nin her tarafından halka arzlar konusunda ilgi olduğunu, sermayenin böylelikle tabana yayılmasının daha da kolaylaştığını dile getirdi. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da istikrarlı bir temettü politikasının piyasada istikrarlı bir fiyat politikası oluşmasına da katkıda bulunacağını söyledi.

Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde