İhaleleri tek başına kapmasının sırrı anlaşıldı

İhaleleri tek başına kapmasının sırrı anlaşıldı

CHP’li belediyelerden fahiş fiyatlarla ve tek başına kaptığı temizlik ihaleleriyle gündeme gelen Altaş firmasının ortağı Yılmaz Koç, CHP İstanbul İl yöneticisi İlhan Koç’un kardeşi.

İhaleleri tek başına kapmasının sırrı anlaşıldı
16px
24px
31.07.2015 09:32
ABONE OLgoogle
Altaş Temizlik ve Yapı A.Ş.’nin önlenemez yükselişinin ardındaki sır ortaya çıktı. CHP’li belediyelerden aldığı ihalelerle adını duyuran ve son yıllarda yüzde 25 büyüyen Altaş’ın ortaklarından olan Yılmaz Koç’un CHP İstanbul İl yöneticisi İlhan Koç’un kardeşi olduğu belgelendi.

İHALELERİ TEK BAŞINA KAPTI

Murat Karayalçın’ın yönetiminde olan Koç’un Anadolu yakasından sorumlu il yöneticisi olarak görev yaptığı öğrenildi. Koç’un özellikle Anadolu yakasındaki CHP’li belediyelerden ihale alan kardeşinin firmasına aracılık yaptığı da ileri sürülüyor.Şeref Bülbül, Yılmaz Koç ve Diren Üykü’nün ortak olduğu Altaş Yapı Sanayii ve Temizlik Tic. A.Ş., İstanbul’da Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Adalar, Bakırköy Belediyesi’nden yüksek miktarlı temizlik ihalelerini adeta tek başına kapmış. Altaş, Kadıköy Belediyesi’nden yaklaşık 103, Maltepe’den yaklaşık 106 milyon, Bakırköy’den 61 milyon ve Adalar’dan 222 bin liralık ihale aldı. 

Kılıçdaroğlu’na Altaş daire aldı mı?

Firmanın sadece ihaleler almadığı da iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de dairelerinin olduğu Buz Rezidans'taki dairenin parasını da bu firmanın karşıladığı ileri sürülüyor.

Tüm yollar Ataşehir’e varıyor

Temizlik ihalesi ilanı yayımlayan Ataşehir Belediyesi'ne 6 firma başvurdu ama ne olduysa ihaleye sadece Altaş firması yalnız başına girdi. Firma ilk olarak belediyeden 2013 yılında 9 aylık ihaleyi 30 milyon TL ile kazanmış. Daha sonraki ihaleyi ise 87 milyon 245 bin TL ile kazanmış. 
Akşam
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde