İhalelere Hazine onaylı virüs iptali

İhalelere Hazine onaylı virüs iptali

Devletten ihale ile iş alıp corona virüsü salgını dolayısıyla işi tamamlayamayacak duruma düşen müteahhitlere süre uzatımı ya da sözleşmeyi feshetme imkanı sağlandı.

İhalelere Hazine onaylı virüs iptali
16px
24px
03.04.2020 07:22
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, Covid-19 (corona virüsü) salgını nedeniyle işin yerine getirilmesi geçici veya sürekli olarak, kısmen veya tamamen imkansız hale gelen müteahhitler işi aldıkları idarelere başvuru yapabilecek.

Ancak yapılacak bu başvuruların onaylanıp onaylanmayacağına Hazine ve Maliye Bakanlığı karar verecek. İptal veya süre uzatımı kararı verilirken müteahhidin gücünün engeli ortadan kaldırıp kaldırmayacağı gibi kriterlere bakılacak. Cumhurbaşkanı kararı imzaladı, ihalelere 'korona' ayarı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgede, kamu ihalelerine yönelik süre uzatımı ya da fesih imkanları getirildi.

GENELGE YAYINLANDI

Genelge, Kamu İhale Kanunu ile ihale kanunundan istisna edilerek düzenlenen ihaleleri kazanan müteahhitler salgın nedeniyle işin yerine getirilmesinin geçici veya sürekli olarak, imkansız hale geldiğini belgeleriyle ortaya koyup işi aldıkları idarelere başvuru yapmalarına imkan veriyor.

Erdoğan Süzer/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde