İhaleden eli boş dönen Ciner'e Beşiktaşlı tesellisi

İhaleden eli boş dönen Ciner'e Beşiktaşlı tesellisi

İhaleye katılan gruplardan Park Enerji şirketinin patronu Turgay Ciner, ilk teselliyi Beşiktaşlı işadamı verdi

İhaleden eli boş dönen Ciner'e Beşiktaşlı tesellisi
16px
24px
10.08.2010 04:53
ABONE OLgoogle

Türkiye elektrik dağıtımının yüzde 15'ine denk gelen Boğaziçi ve Gediz Elektrik'in satış ihalesinde rekor teklif Karamehmet-Kazancı ortaklığından geldi. Karamehmet ve Kazancı'nın ortak şirketi MMEKA önce Boğaziçi'yi 2.99 milyar dolarlık fiyatla kazandı. Ardından da Gediz bölgesi için 1.92 milyar dolarlık teklif sundu. Böylece ortaklığın iki ihaleye 2.5 saatte verdiği toplam teklif 4 milyar 910 milyon dolar oldu

PATRONLAR BİZZAT KATILDI

Şirketlerin patronlarının ihaleye bizzat katılması dikkat çekti. Park Holding adına Turgay Ciner, IC İçtaş adına İbrahim Çeçen ihaleye bizzat katılan isimler olurken, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ihaleyi kızı Ebru Özdemir'e teslim etti. Nihat Özdemir, Özelleştirme İdaresi'ne gelmesine rağmen ihale salonuna girmedi.

BEŞİKTAŞLI TESELLİSİ

İhaleye katılan gruplardan Park Enerji şirketinin patronu Turgay Ciner, ilk teselliyi ihaleyi finalde kaybeden Aksa Elektrik'in patronu Cemil Kazancı'dan aldı. Turgay Ciner ve Cemil Kazancı, iş dünyasının önde gelen Beşiktaşlıları arasında tanınıyor.

Kardeşler rekabetinde skor: 2-1

AĞABEYİ Mehmet Kazancı'nın MMEKA ile Boğaziçi ve Gediz'i almasının ardından Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı da Trakya'nın sahibi oldu. Kardeşiyle girdiği rekabettede 2-1 yenik duruma düşen Cemil Kazancı açıklama yapmaktan özellikle kaçındı.

Aksa adına açıklama yapan Enerji Grup Başkanı Yardımcısı Sedat Siverek ödemeyi taksitli olarak yapacaklarını ancak 4 taksit imkanının tümünü kullanmayarak, iki taksitte borçlarını kapatacaklarını söyledi. Siverek bölge için 5 yılda 190 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını da ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde