İhale ‘tanıdık’ isme gitti! Başçı 7.5 Milyonluk ihale aldı

İhale ‘tanıdık’ isme gitti! Başçı 7.5 Milyonluk ihale aldı

Erdoğan’ın oğulları Bilal ile Burak Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı Başçı, Cumhurbaşkanlığı’ndan yaklaşık 7 buçuk milyon TL’lik ‘güvenlik kamerası’ ihalesi aldı

İhale ‘tanıdık’ isme gitti! Başçı 7.5 Milyonluk ihale aldı
16px
24px
17.10.2019 04:42
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı’nın “güvenlik kamerası” ihalesini, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğulları Bilal ile Burak Erdoğan’ın arkadaşı Fatih Başçı’nın sahibi olduğu ERB Teknoloji ve Bilişim Şirketi aldı.

Önder İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulu üyesi olduğu kamuoyuna yansıyan Başçı, Bilal ve Burak Erdoğan’ın imam hatip arkadaşı olarak tanınıyor. ‘Adrese teslim’ ihale oyunları deşifre oldu

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Beykoz, Küçüksu ve Ihlamur Kasrı ‘kamera ve güvenlik sistemi alımı işi’ ihalesini Başçı’nın ERB Teknoloji ve Bilişim Şirketi aldı.

İhale bilgilerine göre; ERB Şirketi, üç kasırda kamera ve güvenlik sisteminin montajını yapacak. İhale için Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenen rakam ise 7 milyon 456 bin TL olarak açıklandı.

TBMM İHALESİNİ DE ALMIŞTI

TBMM’nin ‘kameralı güvenlik sistemi’ için 2014’te yapılan ihalenin, fiyat sıralamasında teklif tutarı ile altıncı sırada olmasına rağmen ERB Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri Şirketi’ne verilmesi geçen yıllarda gündeme gelmişti.

Şirketin, AKP’li isimlerin yönetimde olduğu dönem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) ihale aldığı da iddia edildi.

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde