İftar yemeği, nerede kaça?

İftar yemeği, nerede kaça?

İstanbul'un 5 yıldızlı otelleri Ramazan ayı için hazırlıklarını hızlandırdı. Fiyatlar ne kadar?

İftar yemeği, nerede kaça?
16px
24px
12.08.2009 08:34
ABONE OLgoogle

Osmanlı mutfağının ön plana çıktığı mönülerin fiyatları 45 lira ile 125 lira arasında. Çocuklara ise yüzde 50 indirim var

İstanbul'da beş yıldızlı otellerin restoranları, Türk, Osmanlı ve uluslararası mutfaklardan harmanladıkları leriyle misafirlerini Ramazan ayında fasıl müziği eşliğinde lezzet yolculuğuna çıkaracak. Ünlü otellerdeki beş yıldızlı iftar sofralarının bedeli, kişi başı 55 TL ile 125 TL arasında değişecek. Birçok otel, çocuklara ise yüzde 50 indirim uyguluyor. Bu yıl iftar sofralarında balık sünden Osmanlı mutfağına kadar birçok yemek müşterilerini bekliyor.

Çırağan: Açık büfe 98-125 lira

Dileyenler, ana yemek olarak tas kebabı, kuzu islim kebabı, sakızlı levrek gibi lezzetlerden birini seçebilecek, kabak, ayva tatlısı, helva ve baklava çeşitleriyle damaklarını tatlandırabilecek. Alakart iftar büfesinin bedeli, canlı Türk müziği eşliğinde Ramazan boyunca 19.00-23.00 saatleri arasında, kişi başı 125 TL olacak. Boğaz manzarasına sahip Laledan restoranının açık büfesinde ise keçi peynirinden gravyere, kavurmadan zeytinyağlılara kadar onlarca başlangıçtan sonra çorbalar ile kuzu gerdan sunulacak. İftarda ise pazı ile doldurulmuş tavuk göğsü, bademli perde pilavı ve kuzu incik yer alıyor. İftar büfesinin bedeli ise kişi başı 98 TL olacak.

Swissotel'de geleneksel tatlar

Swissotel The Bosphorus, İstanbul'un geçmiş Ramazanlarını, Türk mutfağının lezzetlerini, fasıl müziği ve boğaz manzarası eşliğinde yaşatacak. Swissotel The Bosphorus, 21 Ağustos tarihinden itibaren 11 ayın sultanı Ramazan'ı kendine özgü eğlenceleri ve Cafe Swiss Restoran'da açık büfe iftar yemekleri ile karşılayacak. Swissotel, zengin sü ve geleneksel tatlıları ile canlı fasıl eşliğinde konuklara bir Ramazan şöleni sunacak. Açık büfe olarak hazırlanan ramazan sü, hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyeliklerle başlayacak ve ardından salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, lahmacun, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri ile devam edecek. Swissotel The Bosphorus'un, The İstanbul-1, The İstanbul-2 teknelerinde ve toplantı odalarında da iftar alternatifleri sunulacak.

Ritz-Carlton: Mönü 99 lira

The Ritz-Carlton Oteli de Ramazan ayı için özel program hazırladı. Arzu edenler, otelin Çintemani Restaurant'ında, Haliç'ten Boğaziçi'ne uzanan manzara eşliğinde iftar yapabilecek. Açık büfe olarak servis edilen iftar mönüsünde, 10 farklı meze, zengin peynir ve şarküteri çeşitleri var. Gerçek kömür ızgarasında pişen kırmızı etler ve vejetaryen spesiyaller iftar büfesini renklendirecek. Çintemani Restaurant'ta kişi başı fiyat 99 TL olarak belirlendi.

Conrad'ta kişi başı 80 lira

Conrad İstanbul, Hindistan, Malezya, Lübnan ve Arabistan gibi farklı kültürlere ait mutfaklardan da yemekler sunacak. Hindistan'a mahsus geleneksel tavuklu mercimek çorbası, yoğurt ve peynir ile marine edilmiş fırınlanmış tavuk, Malezya'ya özgü köri soslu tavuk, Lübnan'ın dolması de olacak. Monet Teras'ta iftarın bedeli 80 TL olacak.

Terasta iftar 68 lira

Hilton ParkSA'nın Boğaz manzarasına hakim, açık hava alanı da bulunan ve bu sezon yenilenen restaurantı Cloud 7 Restaurant & Terrace'da iftar mönüsü 68 lira olarak belirlendi. Hilton ParkSA'nın özel hazırladığı de zengin çorba çeşitlerinden zeytinyağlılara, Arnavut ciğerinden meze çeşitlerine kadar zengin alternatifler sunulacak.

Polat Renaissance: Balık mönüsü 55 lira

İftariyelikler, eski İstanbul'un özgün lezzetleri, Polat Renaissance spesiyalleri, geleneksel tatlıları ve şerbetleriyle fasıl eşliğinde sunulacak. Arzu edenler Daphne Restaurant Grill'deki zengin açık büfeyi veya Marmara Balık'ın terasında spesiyal iftar mönüsünü tercih edebilecek. Ayrıca Polat Patisserie spesiyalitesi güllacı, geleneksel Türk tatlılarını, lokum, şekerleme ve çikolatalarını müşterilerin beğenisine sunmaya devam edecek. Daphne Restaurant'da iftar büfesi kişi başı 60, Marmara Balık Lokantası'nda ise kişi başı 55 TL olacak.

Mövenpick: Güllaçlı iftar 79 lira

Mövenpick Hotel İstanbul, 21 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Başaşçı Maximilian J.W ve ekibi tarafından hazırlanan iftariyelikler sunacak. Beğendili dana incik, kebap çeşitleri, sütte marine edilmiş kuzu şiş ve güllaç listenin iddialı tatlarından olacak. Mönünün fiyatı ise kişi başı 79 TL.

ELİTE WORLD HOTELS'DE 45 TL

Talimhane'nin 5 yıldızlı oteli  Elite World İstanbul Hotel, elit bir ortamda  canlı fasıl müziği eşliğinde birbirinden lezzetli alternatifler sunuyor. 

İftariyelikler ile başlayan, nefis çorbalarla ve zeytinyağlılar ile devam eden İftar büfesinde; kuzu tandır, kekikli dana külbastı, mantarlı levrek buğulama, sebzeli piliç, hünkar beğendi, kuzu şaşlık, pastırmalı paçanga böreği gibi Türk mutfağının seçkin yemekleri ve Ramazan'ın vazgeçilmezi; güllaç, cevizli ev baklavası, revani, ekmek kadayıfı, tulumba tatlısı, samsa, lokma, şekerpare gibi birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri yer alıyor. İftar büfesi kişi başı 45 TL (kdv dahil)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde