İflas erteleme istedi, sonra da..

İflas erteleme istedi, sonra da..

2010 yılı sonunda Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflasın ertelenmesi talebiyle müracaat eden şirket, geçen ay tedbir kararını aldırarak rahat bir nefes almış

İflas erteleme istedi, sonra da..
16px
24px
28.04.2011 12:14
ABONE OLgoogle

Karadeniz Raf, Türkiye’nin endüstriyel anlamda ilk raf üreticilerinden biri. 1977 yılında İstanbul Zeytinburnu’nda kurulmuş.

Bugün İstanbul Güneşli’deki 10 bin metrekarelik tesislerinde üretim yapıyor. Üretiminin yüzde 40’ını ihraç eden şirketin Romanya’da da şubesi bulunuyor.

Giyim, gıda ve teknolojinin ünlü perakendecileri müşterileri arasında. Perakende sektöründe mağazası olan birçok markanın yolu Karadeniz Raf’tan geçmiş...

Öğrendiğimize göre, Türkiye’nin raf konusunda uzman bu şirketi 2009 yılında birçok şirketin yaşadığı gibi finansal sıkıntıya girmiş. Ancak üretimini ve taahhütlerini hiç aksatmamış. 2010 yılı sonunda Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflasın ertelenmesi talebiyle müracaat eden şirket, geçen ay tedbir kararını aldırarak rahat bir nefes almış.

Karadeniz Raf’ın yöneticilerinden Özlem Aksoy, üretimlerini hiç durdurmadıklarını vurguluyor. Ancak şirket yaşanan sıkıntılarla birlikte çalışan sayısını 240’dan 150’ye düşürmüş.

Bu yıl 15 milyon TL ciro hedeflediklerini söyleyen Aksoy, “Hem ihracatımız hem iç piyasa satışlarımız aksamadan sürüyor.

Tedarikçilerimizle iyi niyetli şekilde çalışıyoruz. Mahkemeye iyileştirme projemizi sunduk. Kısa sürede eskisinden daha sağlıklı ve güçlü hale geleceğimize inanıyorum” diyor.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde