İflas eden Vipdükkan mağdurları ne yapacak?

İflas eden Vipdükkan mağdurları ne yapacak?

İflas eden Vipdükkan mağdurları karşılarında yetkili kimseyi bulamıyor. Peki Vipdükkan mağdurları ne yapmalı?

İflas eden Vipdükkan mağdurları ne yapacak?
16px
24px
26.07.2013 12:18
ABONE OLgoogle

Şikayetvar’ın haberine göre Vipdukkan’ın kapanmasıyla aldığı ürünlerde iade ve değişim bekleyen kullanıcılar, karşılarında yetkili kimseyi bulamıyor. Facebook ve Twitter hesaplarını da kapatan siteye ulaşamayan tüketiciler Şikayetvar’a mağduriyetlerini ileterek yetkililerin bir çözüm üretmesini bekliyor.

İnternet alışverişi yapan tüketicilerin en fazla alışveriş yaptığı sitelerden biri olan Vipdükkan.com Aralık ayından itibaren adete şikayet patlaması yaşayan e-ticaret firması haline gelerek iflasın ilk sinyallerini verdi. Mart ayından sonra şikayetleri cevapsız bırakarak ve müşteri memnuniyetinde de geride kalarak sektörden yavaş yavaş çekildi. Tüketicilerin sorunlarını çözmekte ve bilgilendirmekte yetersiz kalan Vipdukkan.com'a Temmuz ayında ise hiçbir şekilde ulaşım imkanı sağlanamadı. Yaklaşık 4 milyon üyesi bulunan e-ticaret firması birçok vatandaşı mağdur etti.

Çözüme Giden Yol Hukuktan Geçiyor

Şikayetvar avukatları mağdur olan tüketicilere önerilerde bulunurken Vipdukkan.com adıyla online alışveriş hizmeti veren Global E Ticaret Bilişim Hizmetleri A.Ş'nin gerek verdiği yaygın hizmet, gerek uluslararası ortaklık yapısı, gerekse de mağdur ettiği devasa tüketici sayısı ile şirket hakkında, firmanın icra iflas kanununa bağlı olarak iflasına ya da Ticaret Kanunu kapsamında feshine ilişkin bilgi ve haberler dikkate alınmadan, hukuki yollarının neler olduğunu anlattı.

" Firma yetkilileri hakkında TCK dolandırıcılık suçu bağlamında Cumhuriyet Başsavcılıklarıma şikâyette bulunulabilirler ayrıca firmanın Yönetim Kurulu üyesi ve ortağı Dennis Atkinson adlı şahsın aynı zamanda e-Planet Capital Global İnvestment adlı fonda yönetici ortak sıfatıyla yer aldığı ciheti ile tüketicilerin http://www.eplanetventures.com/contact-us adresinden şikâyet mailleri gönderebilmeleri,mümkün gözükmektedir." diyerek çözüm önerisinde bulundu.

Tüketicilerin Güven Kaybı Sürüyor

Temmuz ayından önce sipariş verip ödemelerini yapan kullanıcılara ürünlerinin teslim edilmemesi, iade karşılığında tüketicilere sunulan para puanların firmada kalması Şikayetvar'a gelen şikayetlerden yalnızca birkaçını oluşturuyor. Elinde hiçbir ürün olmadığı halde hala kredi kartından para çekilmeye devam edildiğini söyleyen tüketiciler bir çözüm beklerken Türkiye'de e-ticarete olan güvenin böyle firmalardan dolayı kaybolduğunu belirtiyor.

Şikayetvar'a gelen Vipdukkan ile ilgili şikayetler şöyle:

*Vipdukkan.com'dan yaklaşık 1 ay önce aldığım 2 adet ürün elime ulaşmadı ve sitenin kapandığını öğrendik bu mağduriyetin giderilmesi için yardımızını bekliyoruz. Sitenin iadeleri ve ücretleri geri ödenmesi talep ediyoruz. Yetkili kişilerin ilgilenmesini rica ederim.

*50 TL tutarında sipariş verdim fakat Vipdukkan.com adlı site ürün teslimi yapmadı. Üstüne üstlük siteyi kapatmışlar. Ayrıca sadece ben de değilim birçok insan mağdur, lütfen bir yol gösterin.

*Vipdukkan.com kapandı ve benim ne ürünüm geldi ne de param iade oldu. Kimi muhatap alacağız ya? Sizin gibi bir firmaya ikinci kez neden güvendiysem…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde