İçkiniz karakterinizi ele veriyor

İçkiniz karakterinizi ele veriyor

En sevdiğiniz içkinin karakteriniz hakkında ipuçları verebileceğini hiç düşündünüz mü? Beyaz şaraptan bloody mary'e içtiğiniz içkiye göre profil analizleri ve o içkilerin çevrenizdekilere nasıl mesajlar verdiğini derledik

İçkiniz karakterinizi ele veriyor
16px
24px
28.07.2007 08:49
ABONE OLgoogle

Yaz aylarının sıcak ve rehavetine karşı en kesin çözümlerden birisi de buz gibi bir içeceği yumdum yudum, sindire sindire içmek. Ancak bu içeceği meşrubat olarak değil, favori içkiniz olarak düşünün… Çünkü görünen o ki; tıpkı kıyafet tercihiniz, müzik beğeniniz hatta favori renginiz gibi, en sevdiğiniz içecek de kişiliğinizi ele veriyor. İşte en bilindik içkiler, bu içkileri tercih edenlerin profili ve aslında tercih ettikleri içkinin çevredekilere ne söylediği… Alkollü içeceğinizi seçerken bir kere daha düşünün!

Cosmopolitan

Kimler tercih eder: Sabah uyanınca ilk iş olarak aynaya bakmaya koşarlar. Evden çıkmadan önce en az 3 kere giysilerini değiştirip, saç modelleri konusunda kararsız kalırlar. Günün sonunda soluğu, üyesi oldukları spor salonunda alırlar. Biraz kararsızlık biraz da narsistlik onları tanımlamaya yeter.

Ne anlatır: Gece hayatının en eğlenceli ama karizmatik kişiliği benim, arkadaşlarımla eğlenip, dans ederek deşarj olmanın peşindeyim. Ne var ki sabah olduğunda katılacağım brunch'ta, havalı gözlüklerimin arkasından etrafı süzerek mümkün olduğunca şirin olmaya devam edeceğim.

Pina Colada

Kimler tercih eder: Tıpkı içeceğin muhteviyatını oluşturan malzemeler gibi (rom, ananas suyu ve hindistancevizi sütü) egzotik ve çekicidirler. Aynı zamanda bu kadar tatlı bir içkinin vereceği çakırkeyifliği alt edecek kadar da dayanıklı…

Ne anlatır: Aradığınız egzotizm ve orijinallikse bakın burada ben varım! Üstelik sabahın erken saatlerine kadar eğlenmeye hazırım. Yeter ki siz de kendinizi eğlenmeye hazır hissedin.

Sex On The Beach

Kimler tercih eder: Tüm zamanların hâlâ en popüler kokteyllerinden birini seçtiğini düşünen; biraz gelenekçi, modası geçmiş ama kokteylin adından da anlaşıldığı üzere ateşli ve açık görüşlü tipler!

Ne anlatır: Yaşım içki içebilmek için gerekli olan yasal sınıra ulaştı ve kendimi çılgın partilere atıyorum, alkol olarak da provakatif isimli olanları tercih ediyorum. Ya da 40 yaşımı geçtim, bizim zamanımızın en seksi içkisi buydu... Sanırım çok yalnızım!

MARTINI

Kimler tercih eder: Aramızdaki James Bond'lar! En az onun kadar karizmatik ve etkileyici olmak peşinde oldukları rahatlıkla söylenebilir. Sürekli önemli bir işin peşindeymiş gibi görünmeye bayılırlar.

Ne anlatır: Yalnız gidip hayatlarının fırsatıyla karşılaşacaklarını umdukları gece kulübünde kafalarından sürekli olarak: “Nasıl sınıf atlayabilirim, biri mezun olduğum okulu sorarsa hangisini söylesem daha fiyakalı olur” düşünceleri geçer. Ortalamaya göre daha bir hoş görünümlü olanlar, sahip oldukları şeytan tüyünün de etkisiyle bunu becerebilirler de!

MARGARITA

Kimler tercih eder: Bu içkiyi tercih edenler genelde hızlı yaşamlarıyla baş döndüren tiplerdir. Konserleri, partileri kaçırmamayı görev edinirler. Bir de artık içkilerinin demode olduğunu anlasalar!

Ne anlatır: Gencim, yorgunluğa karşı bağımlılığım var; yenilmem, yıkılmam, süperim, her şartta geceye devam ederim… İçkiyi fazla mı kaçırdım?

Bloody Mary

Kimler tercih eder: Alkol almaya mümkün olduğunca erken başlayanların daha doğrusu içki içmeyi mümkün olduğunca geç bitirenlerin içkisi… Yani eğlenceyi mümkün olduğunca uzatan ve güne de yine mümkün olduğunca erken başlayanların tercihi.

Ne anlatır: Gencim, güzelim hayata bakarım. Siz daha akşam yemeği yerken ben içmeye çoktan başlarım. Domates suyunun canlandırıcı etkisini de detoks olarak kullanırım!

MOJITO

Kimler tercih eder: En moda gece kulüplerinin en havalı tipleri, asla demode olmayacaklarını düşünen trend takipçileri. Mojito'nun ferahlatıcı, rahatlatıcı tadı gibi kaygısız, günü yaşayan ve fazlasıyla da enerjik tipler.

Ne anlatır: Trendler hakkında bir fikrin yoksa karşıma çıkma! Çevrem geniş, arkadaşım bol. Gece hayatına ve eğlenceli programlara hakimim kısacası seni hayatıma alacaksam bana yeni bir şey sunmalısın!

ENERJİ İÇECEKLİ VOTKA

Kimler tercih eder: Dur durak bilmeden konuşan, sürekli ne kadar eğlendiğinden bahseden, bir mekandan çıkmadan diğerine nasıl yetişeceğini düşünen hiperaktifler. Günlük hayatlarında da onları yakalamak pek kolay olmaz.

Ne anlatır: Hayatımı dolu dolu yaşarım ama günışığına çıkarmadığım birtakım sıkıntılarım da var. Umurumda değil, ben eğlenmeme bakarım. Onun için bana sakın ağlama, yanımda duygusallaşma, eğlenmek için varsan sen de gel!

Beyaz Şarap

Kimler tercih eder: Hafta sonu en az 3 saatini kitap alışverişinde geçirip, kendisi gibi arkadaşlarıyla bir araya gelip, dünyayı kurtaran sohbetler yapan entelektüeller. Tabii bir de bu kitapları asla okumayıp sadece entelektüel çevre yapmak isteyen çokbilmişler!

Ne anlatır: Çok iyi bir gelirim, birikimim olmayabilir ama ruhum ve aklım zengin! Çokbilmişlik ve biraz da patavatsızlık ikinci adım olsa da, aslında sosyal statümün de farkındayım.

Selin Özavcı/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde