İçişleri Bakanlığı: 57 bin kişinin pasaportundaki idari tahdit kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı: 57 bin kişinin pasaportundaki idari tahdit kaldırıldı

Karar, İçişleri Bakanlığınca yapılan inceleme sonucu alındı

İçişleri Bakanlığı: 57 bin kişinin pasaportundaki idari tahdit kaldırıldı
16px
24px
01.03.2019 17:38
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığı'nca yapılan inceleme sonucu 57 bin 191 kişinin pasaportundaki idari tahdit kaldırıldı.

Geçen yıl temmuz ayında da 155 bin 350 ki?inin pasaportu, idari tahdit kaldırılarak geçerli hale getirilmişti. Böylece, İçişleri Bakanlığınca bugüne kadar pasaportundaki idari tahdit kaldırılan kişi sayısı 212 bin 541'e ulaştı.

Geçen aylarda İçişleri Bakanlığı OHAL kapsamında alınan tedbirler neticesinde pasaportuna şerh konulan binlerce kişiyle ilgili adım atmıştı. Bakanlık o dönemde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarının icrası kapsamında olağanüstü hal uygulamasının bitimine müteakip, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve araştırma neticesinde, yasal yönden sakınca bulunmadığı tespit edilen 155 bin 350 kişinin pasaportuna, eşleri nedeniyle konulan iptal şerhleri kaldırılmıştır" ifadesine yer vermişti. 

Pasaport tahdit nedir?

Kimlik numaranız üzerine düşülen bir şerh ile pasaport almanızın engellendiği bir idari işlemdir. Pasaport alamamanızın bir sebebidir. Olağanüstü hallerde bu işlemin neden, kim tarafından, hangi gerekçelerle, hangi sebeplerle uygulandığını öğrenemezsiniz. Dilekçelerinize cevap alamazsınız, alsanız dahi bilgi verilemeyeceği yönünde bir cevap alırsınız. Hakkınızda pasaport tahdidiniz varsa; yeni pasaport alamazsınız, pasaportunuzu yenileyemezsiniz, yurt dışına pasaportunuz olmadığı için çıkamazsınız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde