İçişleri Bakanlığı: 102 bin kişinin pasaportlarını iptal ettik, İnsanların haberi yok..

İçişleri Bakanlığı: 102 bin kişinin pasaportlarını iptal ettik, İnsanların haberi yok..

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy 'Henüz 43 bin kişinin Bylock haberleşmelerindeki içeriği çözebildik' dedi.

İçişleri Bakanlığı: 102 bin kişinin pasaportlarını iptal ettik, İnsanların haberi yok..
16px
24px
16.10.2017 09:58
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Avrasya Bir Vakfı ve Avrupa Asya Birliği Türk Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen ‘Terörle Mücadele ve Son Gelişmeler’ konulu konferansta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Konferansta FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) ile yapılan mücadeleye de değinen Ersoy, “Mağduriyet edebiyatının en fazla yapıldığı alanlardan bir tanesi öğretmenler. ‘Öğretmenlerin elinde silah mı var’ suçlamalarıyla çok karşılaşıyoruz. Elimize geçen imamlar listesinde gördük ki; emniyetin imamı da öğretmen, mülkiyenin imamı da öğretmen, hakimin imamı da öğretmen, mühendisin imamı da öğretmen. Bütün imamlar öğretmenlerden çıkıyor” dedi.

'43 BİN KİŞİNİN BYLOCK HABERLEŞMELERİNDEKİ İÇERİĞİ ÇÖZEBİLDİK'

Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 102 bin kişinin tamamının pasaportlarını iptal ettiklerini ve bu kullanıcıların henüz 43 bininin haberleşmelerindeki içeriği çözebildiklerini belirten Mehmet Ersoy, “102 bin Bylock kullanıcısının isim listesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bize bildirdi. Henüz 43 bin kişinin Bylock haberleşmelerindeki içeriği çözebildik. Çalışmalar devam ediyor.

102 BİN KİŞİNİN PASAPORTU İPTAL

Ama 102 bin kişinin de pasaportlarını iptal ettik. İnsanların bir kısmının bundan haberi yok. Kimseye sen Bylock’çusun diyemiyoruz ki. Dediğiniz gün kaçacak belki. Devam etmekte olan adli bir soruşturma var. Tedbir olarak ülkeden kaçmalarını engellemek için pasaportlarını iptal ettik” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde