İç çamaşırını getir, yenisini götür

İç çamaşırını getir, yenisini götür

Beyaz eşya ve mobilya gibi ürünlerde değiştirme kampanyalarına Türkiye alışıktır. Ancak geçenlerde duyduğumuz bir kampanya haberi bizlere “Hadi canım sende!” dedirtti.

İç çamaşırını getir, yenisini götür
16px
24px
08.05.2015 12:08
ABONE OLgoogle
“Eskisini getir, yenisini götür!..” sloganı genelde değiştirme kampanyalarında kullanılır. Beyaz eşya ve mobilya gibi ürünlerde değiştirme kampanyalarına Türkiye alışıktır. Ancak geçenlerde duyduğumuz bir kampanya haberi bizlere “Hadi canım sende!” dedirtti.

Arkadaşımız Ceyhan Konuk’un öğrendiğine göre, İtalyan Calin Group’un iç çamaşır markası Intimissimi ‘iç çamaşırı değiştirme’ kampanyasına başladı. Intimissimi, 31 Temmuz’a kadar devam eden kampanya ile markası ne olursa olsun iç çamaşırlarını firmaya getiren müşterilerine 2 ila 7 TL arasında indirim çeki veriyor. Tahmin edeceğiniz üzere marka bu iç çamaşırlarını geri dönüşüme göndererek doğaya katkı sağlamayı planlıyor.

İtalyan Calin Group değiştirme kampanyasını ev tekstili ve mayo markası Calzedonia için geçtiğimiz yıl başlatmıştı. Kampanya kapsamında mağazalara eski mayolarını getiren müşterilerine 15 TL’ye kadar indirim yapan marka, bu yıl sezonun açılmasıyla beraber aynı kampanyayı tekrarlamış. Kampanya bu yıl 30 Haziran’a kadar devam edecekmiş.

Bu arada haberimizi hazırlarken dünyada kıyafet değiştirme kampanyalarının öncüsünün H&M olduğunu öğrendik. Firma böylesi bir kampanyayı halen sessiz sedasız yürütüyor. Türkiye’deki mağazalarında da iki yıldır eski giysileri ve ev tekstili ürünlerini toplayarak geri dönüşüme katkı sağlıyor. Getirilen her poşet giysi karşılığında da 5 TL indirim çeki veriyor. Böyle giderse önümüzdeki dönem bu türden kampanyaları bolca görmeye devam edeceğiz…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde