İbrahim Tatlıses'in felç kalma ihtimali var

İbrahim Tatlıses'in felç kalma ihtimali var

Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in felç kalma ihtimali bulunduğu belirtildi.

İbrahim Tatlıses'in felç kalma ihtimali var
16px
24px
14.03.2011 12:18
ABONE OLgoogle

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. İlhan Elmacı, "Kalıcı bir hasar olabilir. Bugün için hayati riski kaldırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ateşli yaralama sonucu Acıbadem Maslak Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan sanatçı İbrahim Tatlıses'in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, Tatlıses'in yoğun bakımda yatmaya devam ettiğini söyledi.

Kafa içi basıncı düşürmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Elmacı, "Saat 10'da kontrol tomografisini çektik. Tomografi öncesine göre gayet iyi, kafa içi basıncı bizim istediğimiz düzeyde devam ediyor. Planımız kendisini uyutarak sabaha kadar ulaşmak. Yar ın sabah tekrar tomografi göreceğiz. Onun sonucuna göre de uyandırmaya çalışacağı z." diye konuştu.

Tatlıses'in hayati tehlikesinin azalarak devam ettiğini dile getiren Elmacı, "Kalıcı bir hasar olabilir. Bugün için hayati riski kaldırmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız ameliyat kalıc ı hasarı da önlemeye dönük bir ameliyattı. Onu birlikte göreceğiz. Bize geldiğinde sol tarafında tamamen felç vardı. Bu olayın ilk olduğu saatlerde şuuru açıktı ama yarım saat içinde uyandırılma zorluğu başladı." şeklinde konuştu.

"Konuşmasıyla ilgili bir sorun yaşar mı?"şeklindeki soruya Elmacı, "Konuşma güçlüğü olacağını zannetmiyorum. Beyin hasarının olduğu taraf bu konuşmayı kontrol eden taraf değil. Konuşma güçlüğü olacağını düşü nmüyorum. Ama kuvvet kaybı olabilir. Görünüm acısından bir sorun yok." ifadesini kullandı.

"Hayati tehlikeyi atlatırsa bir felç durumu olabilir mi?" yönündeki soruya ise İlhan Elmacı şöyle karşılık Verdi: "Olabilir. Olay olduğunda bir felç oluştuğu için ona bağlı hasar olabilme ihtimali var. Hastanın ameliyata nasıl girdiği çok önemli, o bakımdan şüphelerim var. Önce hayati riskle mücadele etmek gerekiyor. Sonar vücut fonksiyonlarını nasıl düzeltiriz, onu düşünmemiz gerekiyor." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde