İbrahim Çeçen’in geleceği parlak yatırımı

İbrahim Çeçen’in geleceği parlak yatırımı

2012’de 3 milyar dolar ciro hedefleyen IC Holding’in Karasu planında ne var?

İbrahim Çeçen’in geleceği parlak yatırımı
16px
24px
15.03.2012 12:46
ABONE OLgoogle

İbrahim Çeçen, Türkiye’nin son yıllarda en hızlı büyüyen müteahhitlerinden… Bundan 40 yıl önce temelini attığı IC Holding çatısı altındaki şirketler birçok altyapı ve üstyapı işlerine imza attığı gibi enerjiden turizme kadar farklı alanlarda da faaliyet gösteriyor.

2012’de 3 milyar dolar ciro hedefleyen IC Holding’in bu yıl odaklanacağı işlerden biri de Karasu Limanı inşaatı… Geçen yılın son günlerinde  yap-işlet-devret modeliyle yapılan Karasu Limanı ihalesini, IC Holding şirketlerinden IC İçtaş kazanmıştı. Aslında Karasu’da küçük bir liman var. Çeçen bu limanı büyütüp, gerekli yatırımları yapacak. Yapılacak liman yılda en az bir buçuk milyon ton genel kargo trafiğine hizmet edecek. Limandan yılda 50 bin ton TEU konteyner gemisinin ve Ro-Ro gemilerinin de yararlanması planlanıyor. IC İçtaş’ın limanı yaptıktan sonra işletme süresi 17 yıl 8 ay…

Toplam yatırım tutarı ise, 73.1 milyon dolar olarak belirlendi. IC İçtaş’ın yapacağı yatırımları bir buçuk yılda tamamlaması gerekiyor. Bu nedenle İbrahim Çecen geçen hafta resmen bu yatırım için düğmeye bastı ve “IC İçtaş Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme A.Ş.” adıyla bir şirket kurdu. Ankara merkezli şirketin sermayesi 500 bin lira… Şirkette büyük ortak olarak IC İçtaş İnşaat görülüyor. IC İçtaş Altyapı Yatırımları ve İşletme A.Ş.’nin de söz sahibi olduğu yeni şirkette  Fırat, Serhat ve Mehmet Salih Çeçen ile İsmail Birkan Özen’in de sembolik ortaklıkları var.

İbrahim Çeçen’in bu liman işinde gördüğü potansiyele gelince… Halen Karasu’da çok büyük bir organize sanayi bölgesinin inşaatı devam ediyor. Burada demir çelik ve otomotiv sektörünün önde gelen firmalarının yatırıma hazırlandığını biliyoruz. Yani Karasu’nun geleceği parlak…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde