İbrahim Çağlar'a veda! Tabutunda dikkat çeken detay...

İbrahim Çağlar'a veda! Tabutunda dikkat çeken detay...

57 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da katıldı

İbrahim Çağlar'a veda! Tabutunda dikkat çeken detay...
16px
24px
12.12.2017 15:36
ABONE OLgoogle

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katıldı

400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar (57), için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Öncelikle değerli kardeşim merhum İbrahim Çağlar'a tekrar Allahtan rahmet diliyoruz. Biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimiz ile beraber çıktık. Kendileri de Türkiye'nin en önemli bir kuruluşu İTO'ya başkan oldu. İş dünyasına baş sağlığı diliyorum. Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Aslolan mümin olarak, her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Tekrar tüm dostlarımıza baş sağlığı diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazenin araca konulmasının ardından aracın yanına geldi.

 

İbrahim Çağlar'ın çocuklarıyla cenaze aracının yanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlara başsağlığı diledi.

Cenazeye katılanlar

Cenaze törenine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan da katıldı.

Cenazede, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, sanatçı Orhan Gencebay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş gibi isimler de yer aldı.

Çağlar için bugün Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Cenazeye iş dünyasından çok sayıda isim katılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması bekleniyor. 

Kabe örtüsü örtüldü

Öte yandan İbrahim Çağlar'ın naaşının bulunduğu tabutun üzerine kabe örtüsünün sarıldığı görüldü. 

EŞİ NİLGÜN: ÇOK ÇALIŞIRDI

İbrahim Çağlar'ın eşi Nilgün Çağlar kızı Dilanur ile birlikte taziyeleri kabul etti. Nilgün Çağlar, “Çok çalışırdı. Kısa ömründe herhalde 100 yıllık çalışmıştır.” dedi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine iş ve sanat dünyasının önemli isimler katılım sağladı. 

TOPRAĞA VERİLDİ

Daha sonra Çağlar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilmek üzere götürüldü. İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın naaşı az önce toprağa verildi. 

YAKINLARI TAZİYELERİ İLAM'DA KABUL ETTİ

Cenaze öncesinde Çağlar'ın yakınları Üsküdar'daki İlmi Araştırmalar Merkezi'nde (İLAM) taziyeleri kabul etti. İbrahim Çağlar'ın vefatı dolayısıyla Üsküdar'da bulunan İLAM'da düzenlenen taziye ziyaretine, sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda yönetici ve iş adamı katıldı.

Taziyeleri İbrahim Çağlar'ın ağabeyi Ahmet Çağlar ve yakınları kabul ederken, İTO Genel Sekreteri Ömer Bal ve yönetim kurulu üyeleri ile İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç de taziye kabulünde hazır bulundu.

İTO üyesi iş adamlarının yanı sıra İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Albayrak Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş da İLAM'a gelerek başsağlığı dileklerini iletti.

İTO Başkanı Çağlar 'Payitaht Abdülhamid'de rol aldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar'ın, İTO'yu Sultan 2. Abdülhamid'in kurdurduğuna dikkati çekmek için "Payitaht Abdülhamid" dizisinde oynamıştı. İbrahim Çağlar dizide İTO'yu kurduran 'İbrahim Efendi' diye bir karakteri canlandırmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde