İVME kredilerinde 'Yerli Makine' alım şartı kalktı

İVME kredilerinde 'Yerli Makine' alım şartı kalktı

Sanayicilere kullandırılan 60 aya kadar Yatırımı teşvik için “İVME Kredisinde” ilk uygulamasında “Yerli Makine” alımına yönelik koşulunda değişikliğe gidilerek ithal makine alımları da bu kapsama alındı.

İVME kredilerinde 'Yerli Makine' alım şartı kalktı
16px
24px
05.11.2019 17:20
ABONE OLgoogle

Sanayicilere kullandırılan 60 aya kadar Yatırımı teşvik için “İVME Kredisinde”  ilk uygulamasında “Yerli Makine” alımına yönelik koşulunda değişikliğe gidilerek ithal makine alımları da bu kapsama alındı.

Yatırımın sadece Yerli Makine ile kısıtlanması piyasalarda itirazlara neden olmuş “amaç istihdamı artırmak, işsizliği düşürmek ise yabancı makine yatırımları da buna katkı sağlıyor, niçin  biz İVME Kredilerinden yararlanamıyoruz” itirazlarına da hak verilmiş oldu ve kredi kullanım yatırım alanının genişletilmesi sağlandı. Albayrak, 30 milyar liralık 'İVME' paketini açıkladı: İşsizlikte en kötüyü geride bıraktık

Bilindiği gibi İVME Kredileri enflasyona endeksli olup 24 aya kadar enflasyon+%2; 60 aya kadar Enflasyon %3 faiz oranlarından kullandırılıyor.

Kamu Bankaları aracılığı ile kullandırılan kredilerde Bankalar 24 ara kadar %1, 60 aya kadar kredilerde % 2 komisyon alarak kredi kullandırıyor. Enflasyon oranına endeksli olan kredilerde erken kapama opsiyonu tanınıyor.

KREDİ KULLANAM KOŞULU

İstihdamı artırmaya yönelik olan kredilerde makine yatırımı şartı var. Firmalar ileriye yönelik 6 aylık yatırımlarını da taahhüt ederek krediye dahil olabiliyor.

Ayrıca vergi dairesinde faaliyet alanında NACE Kodu olan 13-10 ve 13-20 dahilinde faaliyet gösteriyor olması gerekiyor. Albayrak açıkladı! Ekim'de 24.6 Milyarlık 'İVME' verildi

NACE Kodu tanımlı olmayan firmalar Vergi Dairelerine Kot tanımlaması yaptırmaları ve Bankaya yatırım faturaları ile başvurmaları yeterli olmakta.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde