İTO ve İSO'da seçim günü

İTO ve İSO'da seçim günü

Türk iş dünyasının en büyük odalarından İSO ve İTO'da bugün başkanlık seçimi yapılıyor

İTO ve İSO'da seçim günü
16px
24px
22.05.2013 08:07
ABONE OLgoogle

Türk iş dünyasının en büyük odalarından İSO ve İTO'da bugün başkanlık seçimi yapılıyor. İSO'da Bahçıvan adaylığını bir ay öncesinden açıklarken, mevcut Başkan Küçük'ün son dakika sürprizi yaparak 'Adayım' deme ihtimali bulunuyor

 Bugün Türk iş dünyasının en önemli odalarında başkanlık seçiminin ilk adımı olan meslek komitelerinin seçimi yapılacak. İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyeleri bugün sandık başına giderek yönetim kurulunu belirleyecek olan meslek komitesi üyelerini seçecekler. Her iki odada şu ana kadar birer isim başkanlığa talip olduklarını açıkladı. İSO'da Erdal Bahçıvan, İTO'da ise İbrahim Çağlar adaylıklarını seçimlerden günlerce önce açıkladı. İşadamlarının asıl merak ettiği ise ismini açıklamayanlar oldu. İSO'da mevcut Başkan Tanıl Küçük, aday olup olmayacağını açıklamadı. Bu durum, Küçük'ün bugünkü meslek komitesi seçimlerinin sonuçlarına göre kararını vereceği yorumlarını yaptırıyor.

 KÜÇÜK NABIZ YOKLAYACAK

İSO'nun etkin isimlerinden tam destek alamadığı belirtilen Küçük'ün meslek komitesi seçimlerinden sonra listeye bakarak, nabız yoklayacağı belirtiliyor. 18 bin üyesi bulunan, 46 meslek komitesine sahip İSO, bugün 105 meclis üyesini seçecek. İSO yönetimine talip olan isimlerin ilk bakacağı veri ise öncelikle meslek komitesinden seçilerek Meclis'e girebilmek. Bahçıvan ve henüz adaylığını açıklamayan Küçük'ün, meclis üyesi olarak seçildikleri takdirde adaylıkları geçerli olacak.

 18 BİN ÜYEYE SAYGI

 Halen İSO'nun Meclis Başkanlığı'nı yapan Erdal Bahçıvan, seçimlerden bir ay önce adaylığını açıklayarak 'Yarışta ben de varım' demişti. Ancak karşısına 'resmen' bir aday çıkmadı. Bahçıvan, adaylığını erken açıklamasının 18 bin üyeye duyduğu saygı nedeniyle olduğunu belirtti. "4 yılda bir yapılan İSO Başkanlık seçimlerine katılan üyelerin adaylarını tanıma hakkı var. Adaylığı açıklamak demokratik saygı gereğidir. Biz de bunu gerçekleştirdik" dedi. Bugüne kadar 46 meslek komitesiyle tek tek görüştüm. Tepkiler olumlu" dedi.

ÇAĞLAR İTO'DA TULUM ÇIKARIR

İTO'da ise seçimden günler öncesinde adaylığını İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın, seçimlerde 'tulum çıkaracağı' yorumları yapılıyor. NACE kodlaması sonrası meslek komitelerinde yaşanan sıkıntıları çözmek için gayret sarf eden Çağlar, İstanbullu tüccarların neredeyse ortak adayı olarak sandığa gidiyor.

İbrahim Acar/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde