İTO seçimlerini Arena’da yapacağız

İTO seçimlerini Arena’da yapacağız

İbrahim Çağlar, 22 Mayıs’taki İTO seçimlerini katılımcı demokrasi için 52 bin kişilik Türk Telekom Arena Stadyumu’nda gerçekleştireceklerini söyledi.

İTO seçimlerini Arena’da yapacağız
16px
24px
14.05.2013 08:34
ABONE OLgoogle

İstanbul Ticaret Odası başkan adayı İbrahim Çağlar, 22 Mayıs’taki İTO seçimlerini katılımcı demokrasi için 52 bin kişilik Türk Telekom Arena Stadyumu’nda gerçekleştireceklerini söyledi. Çağlar, İstanbul’un bölgenin ticaret merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’de 330 bin üye ile ‘en büyük oda’ unvanına sahip İstanbul Ticaret Odası (İTO), 22 Mayıs’ta yeni başkanını seçiyor. Başkan Murat Yalçıntaş’ın aday olmadığı seçimde mevcut Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ‘en güçlü başkan adayı’ olarak gösteriliyor. Abdullah Tever ve Nurfer Özkuloğlu dışında yeni bir isim bu göreve talip olduğunu açıklamazsa yarış üç isim arasında geçecek. İlklerin yaşanacağı seçim 52 bin 650 kişilik Türk Telekom Arena Stadyumu’nda yapılacak. İbrahim Çağlar, önceki seçimlere katılımın yüzde 15 civarında olduğunu belirterek, oda üyelerini katılımcı demokrasiye katkı vermeye davet etti: “Gelip başkanlık için oy kullanın. Çok yüksek bir katılım olmasını arzu ediyoruz. Seçim günü görevlilerin bulunduğu stantlarda formları doldurun ve yeni dönemde neler yapılması gerektiğini birlikte belirleyelim.”

    TUSKON, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD ve TÜGİAD gibi iş dünyası sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra sektör kuruluşlarının ve vakıfların desteğini aldığını kaydeden Çağlar, “Önümüzdeki dönem İstanbul Ticaret Odası başkanlığı için Türkiye’deki pek çok sivil toplum kuruluşları ve Meclis’teki arkadaşlarımla istişarelerde bulunduk ve ortak bir karar aldık. İstanbul’un ticaret dünyasında rekabet olmasın, İstanbul’da tek aday üzerinde uzlaşalım, bu aday üzerinde seçime gidelim istedik. Bütün sektörler bizden hizmet bekliyor ve ben bu sorumluluğu kabul ediyorum. Bu şekilde adaylığımı koydum.” dedi. Skytürk360 TV’de Üç Nokta programına konuk olan Çağlar, İTO üyelerinin kuruluş aşamasında ödedikleri aidatları düzenleyip indirim yapacaklarını kaydetti. “İstanbul Ticaret Odası üyesi kendisine çok güvenmeli. Başına en ufak bir şey geldiği zaman arkamda odam var diyebilmeli. Onun için seçime bütün arkadaşlarımızı, şirketlerimizi davet ediyorum. İTO üyesine, İstanbul Ticaret Odası aidiyetini kazandıracağız.” diyen Çağlar, üyelerin İTO’yu sadece uzaktan görerek değil, herhangi bir bilgiye ihtiyaç olduğu takdirde bunu odaya gelerek çözmeleri çağrısında bulundu.

    Krize dönüşen Formula 1 pistinin yapımına Türkiye’nin tanıtımı için dahil olduklarını aktaran Çağlar, göreve gelmeleri halinde atıl vaziyetteki Formula Park’ı kira sözleşmesi imzalayan işadamı Vural Ak ile daha aktif hale getireceklerini söyledi:  “Biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Kiralayan firma da hakikaten bu konuların çok içerisinde olan bir firma. Tekrar alanı farklı işlerle de olsa faaliyete geçireceğine inanıyorum.” Çağlar, Avrupa’nın en büyük teknoparkını Sabiha Gökçen Havalimanı yanında faaliyete geçireceklerini, ilk etabın 2014 sonunda açılacağını bildirdi.

Üyelerimizi vize için bekletmeyin

Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’ye uyguladığı vize rejimini haksız ve insafsız bulan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, İTO üyelerinin vize kuyruklarında bekletilmesini kabul etmediklerini söyledi. İstanbul’daki başkonsolosluklarla en kısa zamanda gerçekleştirilecek toplantıda konuyu gündeme getireceğini belirten Çağlar, “İstanbul Ticaret Odası üyesi vize müracaatında imza attıysa bunu bekletmeyin. Arkasında koskoca oda var. Benim üyeme 3 günlük fuar için 2 günlük vize vermeyin. Mallar TIR’lar dolaşıyor AB’de, işadamlarımıza gelince vize. Bu garabetin bitmesi lazım. İTO bu konuda ağırlığını koymak mecburiyetinde. Bundan netice de alırız.” ifadelerini kullandı.

Odaya İstanbul dışından da okul-derslik talebi geldiğini, fakat kanun gereği bunun mümkün olmadığını ifade eden Çağlar, İstanbul’da bütün ilçelerdeki belediyelerin eğitimle ilgili alan tahsis etmesi halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, “Biz imkânlarımız ölçüsünde İTO olarak yaparız. Yetmediği yerde öncülük yapar, kampanyaya dönüştürürüz. 330 bin üyemiz var, iftihar ederek söylüyorum bunu. O üyelerin içerisinden birçok okul yaptırmak isteyen olur. Bütçesi okul yaptırmaya yetmezse 5 üyemiz bir araya gelir yaptırır. Biz İstanbul’un derslik ihtiyacını çözeriz.” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde