İTO’nun kömür lobisi harekete geçti

İTO’nun kömür lobisi harekete geçti

Bakan Berat Albayrak’ta kömür ile ilgili yapılan eleştirilere “Kömürümüz var, kimse kusura bakmasın bu kaynağı kullanacağız” diyerek net bir şekilde cevap vermişti.

İTO’nun kömür lobisi harekete geçti
16px
24px
09.12.2016 14:15
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en büyük ve en köklü ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası’nın tüm akil adamları geçen hafta sonu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Girne’de buluştu.

Buluşma nedeni, bu yıl ilk kez yapılabilen İTO’nun geleneksel çalışma toplantısıydı. 200’e yakın İTO meclis üyesi ve meslek komitelerinin başkanlarının katıldığı toplantı 18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. İTO’nun akil adamları görüş alışverişinde bulunurken, İTO Yönetim Kurulu yapmayı planladığı çalışmalarını paylaştı. Ayrıca toplantıya katılan İTO üyeleri önerilerini ve üzerinde durulmasını talep ettikleri konuları da İbrahim Çağlar yönetimine iletti.

Arkadaşımız Rahime Baş Uçar’ın öğrendiğine göre, toplantıda İstanbul’un trafik sorunundan Sanayi 4.0’a, piyasadaki dolandırıcılıklardan kamu alacaklarına kadar birçok konu gündeme geldi. Toplantıya katılan İTO Meclis Üyesi ve 81 numaralı Doğal ve İşlenmiş Katı Yakıtlar Meslek Komitesi Başkanvekili Hüseyin Akarçeşme de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın kömür ile ilgili tutumunu destekleyen ve öven bir konuşma yapmış.

Bilindiği üzere, Türkiye yüzde 12 olan kömür kullanımını yüzde 16’ya çıkarmaya çalışılıyor. Avrupa’da kömür kullanımının yüzde 34, ABD’de yüzde 45 olduğunu düşünülürse Türkiye’nin daha gidecek yolu var. Ancak çevreciler termik santraller ve kömür kullanımı ile ilgili atılan adımlara tepkili. Bakan Berat Albayrak’ta kömür ile ilgili yapılan eleştirilere “Kömürümüz var, kimse kusura bakmasın bu kaynağı kullanacağız” diyerek net bir şekilde cevap vermişti.

İTO Çalışma Toplantısı’nda Bakan Albayrak’ın bu sözlerini destekleyen bir konuşma yapan Hüseyin Akarçeşme’ye Başkan İbrahim Çağlar, bu konuşmasını Aralık ayı meclis toplantısında tekrarlamasını ve bu konuda gündem oluşturulması için katkı verilmesini rica etmiş.

Konu ile ilgili konuştuğumuz Akarçeşme, “Yerli kömürümüzün kalitesinin dünya standartlarının altında olduğu bir gerçek. Ancak son zamanlarda geliştirilen yakma sistemleri ve yakma üniteleri sayesinde kömürler sıfıra yakın emisyonla yanabiliyor. Biz bireysel olarak evlerde değil ama termik santrallerde, merkezi ısıtmada ve sanayide kömürün kullanımını destekliyoruz ve bunun teşvik edilmesini istiyoruz” diyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde