İTO'da heyecan başladı! 380 bin üye sandık başına gidiyor

İTO'da heyecan başladı! 380 bin üye sandık başına gidiyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komite ve meclis üyesi seçimlerini bugün gerçekleştiriyor.

İTO'da heyecan başladı! 380 bin üye sandık başına gidiyor
16px
24px
09.04.2018 09:54
ABONE OLgoogle

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçimlerde 380 bine yakın üye oy kullanma hakkına sahip.

Fakat seçim yapılacak yerin ulaşımı göz önüne alındığında daha önceki yıllarda olduğu gibi en fazla 20 bin kişinin oy kullanabileceği ifade ediliyor. Seçim alanının hemen Atatürk Havalimanı’nın yanında olması nedeniyle trafi ğin yoğunluğundan kaynaklı bir çok yolcunun uçaklarını kaçıracağı ifade ediliyor.

İTO komite seçimleri bir anlamda İTO başkanlığının düğümünü de çözecek. Başkanlığa adaylığını açıklayan Abdullah Teber ve Şekib Avdagiç 68’inci komiteden meclise girmek için seçime girdiler.

Her ne kadar 2 aday da kendilerini yedeklemiş olmaları halinde başka komitelerden meclise girebilecek olsalar da o durumda başkan adayı olmaları zora düşebilir.

Hatırlanacağı üzere 2005 yılında İbrahim Çağlar, Mehmet Yıldırım’a karşı aday olmak istemiş fakat kendi komitesinden meclise girememişti. Daha sonra Çağlar, bir başka komiteden meclise girse de başkan adayı olmasına karşı çıkılmış ve Mehmet Yıldırım’ın rakibi olarak Murat Yalçıntaş üstünde uzlaşıya varılmıştı.

Teber ve Avdagiç’in yanısıra Ender Yazıcıoğlu da İTO başkan adayı olacağını açıklamıştı. Başkanlık yarışından çekildiğine dair haberler çıksa da Murat Kalsın da hala devreye girebilir.

Mevcut İTO Başkanı Öztürk Oran’ın ise bir açıklama yapmasa da komite seçimlerinin ardından tekrar başkan olmak için aday olabileceği yorumları yapılıyor. (Dünya)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde