İTO Ünal Aysal'ı re’sen silmiş

İTO Ünal Aysal'ı re’sen silmiş

Ünal Aysal’ın 'Bar 1, Bar 2 ve Bar 3 Enerji Elektrik Üretim isimli şirketlerini kapatmış olduğuna’ dair haberde ilginç gelişme..

İTO Ünal Aysal'ı re’sen silmiş
16px
24px
28.11.2014 13:59
ABONE OLgoogle
Para dergisi, Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanları, mevcut başkanı ve camianın ileri gelenlerinin şirketleriyle, işleriyle ilgili bir kulis haberi yapmıştı. Bu kuliste özetle, Ünal Aysal’ın üç enerji şirketini kapattığını belirtmişti. Bu haberle ilgili Ünal Aysal avukatları şu açıklamayı yaptı:

Para Dergisi’nin Ekim 2014 tarihli sayısında yer vermiş olduğunuz ‘Ünal Aysal hangi şirketini kapattı?’ başlıklı yazı gerçeği yansıtmamaktadır. Yazıda yer alan Unit Group’un patronu olan Ünal Aysal’ın son dönemlerde enerji yatırımları ile öne çıktığı ancak 2007 yılında kurduğu Bar 1, Bar 2 ve Bar 3 Enerji Elektrik Üretim isimli şirketlerini geçtiğimiz temmuz ayında kapatmış olduğuna’ dair ifadeler gerçeğe aykırıdır. Zira anılan şirketler Ünal Aysal tarafından 2007 yılında devralınmış ve beş ay sonra, yine aynı yıl içinde, üçüncü şahıslara devredilmiştir. Bu husus Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilmiş kayıtlarda da görülmektedir. Dolayısıyla Ünal Aysal’ın ya da grup şirketlerinin anılan şirketlerle ilgili hali hazırda hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, Ünal Aysal tarafından geçtiğimiz temmuz ayında kapatılmış olduğuna dair bir ifade de gerçek dışıdır.”
Ünal Aysal’ın avukatlarından gelen yazı bu şekilde… Ancak gözden kaçan bir nokta söz konusu. İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına girildiğinde bu şirketin sicil kaydı 2014 Temmuz ayında re’sen silinmiş. İTO’nun internet sitesinden de görülebileceği gibi, sicil kayıtları silinen bu üç şirketin sahibi Ünal Aysal görünüyor. Aysal’ın avukatlarının dediği gibi şirketler Ankara’da başka üçüncü bir şahsa devredilmiş ve Ankara’da faaliyet gösteriyor. Ancak İstanbul Ticaret Odası’na bildirim yapılmamış.

İTO ilan ve ihtar gibi yasal uyarılarına cevap alamayınca şirketin sicil kaydını re’sen kapatmış. Aysal’ın avukatları hem haklı hem haksız. Bizim cepheden bakıldığında şirketin kapatıldığı haberi doğru.

Aysal tarafından baktığımızda ise, şirketlerin Ankara’da üçüncü bir şahsa devredildiği doğru. Takdir okurların…
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde