İTO, neden yeni Turkey logosunu kullanmadı?

İTO, neden yeni Turkey logosunu kullanmadı?

İTO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Eylül Pazar günü tanıttığı "Türkiye Markası" logosunu neden kullanmadı?

İTO, neden yeni Turkey logosunu kullanmadı?
16px
24px
21.10.2014 07:57
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Eylül 2014 Pazar günü "Türkiye Markası"nı tanıtmıştı. Erdoğan Çırağan Sarayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de üretilen ürünlerin üzerinde yeni bir logo olacağını belirterek, "İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız" demişti. 

Cuhmurbaşkanı Erdoğan, TİM tarafından hazırlanan "Türkiye Markası" tanıtım programında "İnşallah bugünden itibaren Türkiye'de üretilen ürünlerin artık üzerinde, 'Made in Turkey' damgası yerine artık bu logo olacak. Dünyanın neresinde olursa olsun bu logoyu görenler o ürünün Türkiye'de üretildiğini, Türkiye'den ihraç edildiğini anlayacaklar" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin güçlü Türkiye'nin artık küresel iddiaları ve hedefleri olan Türkiye'nin özgüven simgesi olarak görüyorum. Evet bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı, yeni Türkiye'nin özgüveninin simgesidir, özgüvenin sloganıdır. Biz sadece bu logoyu markalarımızın üzerine basmakla yetinmeyeceğiz. Bu özgüven logosunu basabileceğimiz artık çok daha fazla marka üretmenin mücadelesini de kararlılıkla yürüteceğiz" 

İTO'NUN KULLANDIĞI LOGO DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden daha bir ay bile geçmeden İstanbul Ticaret Odası'nın kullandığı Türkiye logosu dikkat çekmişti. 

Paris'te düzenlenen ve 105 ülkeden 6 bin 300 firmanın katıldığı dünyanın en büyük gıda fuarı SIAL’e bu yıl 265 Türk firması katıldı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Türkiye genelinden 227 firmaya ‘milli katılım’ imkanı sağladığı fuara 28 adet Türk firması da bağımsız katıldı.

Ancak fuarda Türk standından kullanılan Turkey logosu dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye Markası" olarak tanıttığı logo yerine İTO farklı bir logo kullanmayı tercih etmişti. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sevdiği renk olan turkuaz yerine de farklı bir renk seçilmişti.

İTO'dan konuya ilişkin verilen bilgiye göre Paris'te düzenlenen fuar için logo ve görseller Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı tanıtımdan önce belirlenmiş. Logo ve görselleri geç bildirildiği takdirde ciddi cezalar kesiliyormuş. Bunun içinde Turkey logo ve standları Eylül ayı başında da 28 TIR'la Paris'e gönderilmiş. Ancak İTO, Aralık ayında Vietnam'da yapılacak olan fuarda yeni Turkey markası logosunu kullanacakmış.

İŞTE İTO'NUN TURKEY LOGOSU



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TANITTIĞI TURKEY LOGOSU


 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde