İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle: Rekor büyüme işsizlik ve enflasyona olumlu yansıyacak

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle: Rekor büyüme işsizlik ve enflasyona olumlu yansıyacak

İTHİB Yönetim Kurlu Başkanı İsmail Gülle 3. Çeyrek büyüme rakamları ile ilgili bir açıklama yaptı. Gülle açıklamasında şunları söyledi:

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle:  Rekor büyüme işsizlik ve enflasyona olumlu yansıyacak
16px
24px
11.12.2017 16:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurlu Başkanı İsmail Gülle 3. Çeyrek büyüme rakamları ile ilgili bir açıklama yaptı. Gülle açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin büyümede dünya birincisi olduğunun müjdesini aldık. 2017 yılının ilk iki çeyreğine ilişkin büyüme rakamları incelendiğinde, kapasite kullanım oranındaki rekor artışlara, sanayi ciro ve üretim endekslerindeki gelişmelere baktığımızda bu müjdenin geleceğini görebiliyorduk. İlk iki çeyrekte Türkiye, Çin ve Hindistan’ın ardından büyümede dünyanın üçüncü ülkesi konumundaydı. Üstelik ihracatımızın yani net dış ticaretin büyümeye çok önemli pozitif katkısı oldu. İhracatımız büyümeye ilk çeyrekte 2,3 puanlık, ikinci çeyrekte de 1,7 puanlık katkı verdi. Diğer bir ifade ile birinci çeyrekte büyümemizin neredeyse yarısı; ikinci çeyrekte üçte biri ihracattan kaynaklandı. Üçüncü çeyrekte ise ihracatın büyümeye katkısı 3,5 puan olarak gerçekleşti. Bu çok önemli ve sevindirici bir gelişme. 2017 sonunda yüzde 7’nın üzerinde bir büyüme bekliyoruz.

Devletimiz ihracatçımıza çok önemli destekler sağlıyor. İhracatçılarımız da ay yıldızın gölgesinde dünyada adım atılmadık toprak bırakmayarak ihracat rakamlarını rekor seviyelere taşıyor. İhracatımızın artmaya devam etmesi büyümeye katkısının da devam edeceğinin bir göstergesi. Yani Türkiye’nin büyümesi sağlam temellere dayanıyor.

Türkiye bu çok önemli başarıya içeride ve dışarıda bin bir zorlukla uğraşarak ulaştı. Dünyanın önde gelen derecelendirme kuruluşları Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerini defalarca revize etmek zorunda kaldılar. Bize düşen daha da çok çalışarak daha büyük başarılara imza atmak. Kat edecek çok yolumuz var. Bunun için el ele vererek yeni yöntemler geliştirmeliyiz. Ülkemizi ithalatının tamamını karşılayabilecek bir ihracat yapısına ulaştırmalıyız.

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi konumundaki Türkiye ekonomisi inanıyoruz ki 2018 yılında da aynı başarıyı sürdürecek. Rekor büyüme oranı önümüzdeki süreçte işsizlik ve enflasyon rakamlarına da olumlu yansıyacak.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde