İSTOÇ’un “Sarayı” belediyeye takıldı

İSTOÇ’un “Sarayı” belediyeye takıldı

15 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan İSTOÇ Saray Otel ve AVM projesi belediyeye takıldı

İSTOÇ’un “Sarayı” belediyeye takıldı
16px
24px
16.11.2012 14:31
ABONE OLgoogle

İkitelli, Mahmutbey ve Atatürk Havalimanı ile TEM’i bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde peş peşe oteller açılıyor, yeni projeler ortaya çıkıyor. İstanbul’un önemli iş merkezlerinden İSTOÇ’un da bölgede bir otel projesi bulunuyor.

15 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan İSTOÇ Saray Otel ve AVM projesi iki bloktan oluşuyor. 35 katlı A blok komple otel olarak ayrılmış. Diğer bloklarda ise ofis, mağaza, market, sinema ve restoranlar olacak.

İşte bu devasa inşaat son zamanlarda yoldan geçen herkesin dikkatini çekiyor. Ancak 2008 yılında başlanan inşaata son 6 ayda çivi çakılmamış. Kelimenin tam anlamıyla durmuş. Biz de yatırımın neden durduğunu merak edip araştırdık. İnşaatın belediyenin bir engeline takıldığını öğrendik. Engelin tam olarak ne olduğunu öğrenemedik ama İSTOÇ yönetiminin sorunun çözümü için yoğun çaba harcadığına tanık olduk. Sorunun yıl sonuna kadar çözülmesi bekleniyormuş.

İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, inşaatın yeni yılla birlikte tekrar başlayacağını söylüyor. İSTOÇ’un oteli için Dedeman, Conrad ve Hilton’la görüşülüyormuş. Bakalım 2013’te İSTOÇ “Sarayı”na kavuşabilecek mi?

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde