İSPARK gözünü CarrefourSa'nın önündeki ücretsiz otoparka dikti

İSPARK gözünü CarrefourSa'nın önündeki ücretsiz otoparka dikti

Yeşil alan olması gerekirken yıllardır ücretsiz otopark olarak kullanılan devasa alana parkomat konulmasına ilişkin soruya yanıt veren İSPARK, vatandaşları daha az yoğun bölgelere yönlendirmek için bu alanların ücretli hale getirildiğini belirtti.

İSPARK gözünü CarrefourSa'nın önündeki ücretsiz otoparka dikti
16px
24px
16.10.2017 14:10
ABONE OLgoogle

İçerenköy Carrefour Alışveriş Merkezi önündeki ücretsiz otopark olarak kullanılan geniş ve değerli alana İSPARK göz dikti. Bölgeyle ilgili bir soruya Beyazmasa üzerinden yanıt veren İSPARK kamuya açık alanların işletilerek yurttaşlar tarafından uzun süre meşgul edilmesinin engellendiğini savundu.

İçerenköy Carrefour Alışveriş Merkezi önündeki devasa alan yıllardır ücretsiz otopark olarak kullanılıyor. Buranın yeşil alan olması gerektiğini ancak alana parkomatlar konulduğuna dikkat çeken CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ve İBB Beyaz Masa’ya AVM bahçesinin kamuya terkli alan olduğunu ve özel otopark olarak kullanılamayacağını belirten bir soru yöneltti.

Soruya Beyaz Masa üzerinden yanıt veren İSPARK “Yol üzeri uygulama alanlarının işletmeye alınma sebebi, bu alanları ücretle caydırıcı hale getirerek vatandaşlarımızı parklanma için daha az yoğun bölgelere ya da katlı, kapalı otoparklara yönlendirmek. Böylece cadde üzeri alanlarda parklanma engellenerek trafik akışına katkı sağlamak hedeflenmektedir” ifadelerinin kulanması dikkat çekti. Bu uygulamayla yol üzeri açık park alanlarının gün boyu ve uzun süreli olarak kullanılmasının engellendiğini savunan İSPARK, yanıtında şu ifadelere yer verdi:

"İSPARK dünya metropollerinin birçoğunda uygulanmaktadır. Örneğin Londra’da kamunun kullanma süresi göz önünde bulundurularak astronomik seviyelerde otopark ücreti alınmaktadır. Bu örnekle Paris, Amsterdam, Berlin, Roma ve daha birçok kenti ekleyebiliriz. Uygulamalarla elde edilen gelirle 2500 personelin istihdamı sağlanmaktadır. İSPARK İBB tarafından tespit edilen otopark ücret tarifelerini uygulamak sureti ile otopark hizmeti sunmakta, İstanbul’daki otopark ihtiyacının karşılanmasında kullanmak üzere ilk kademe, ilçe ve Büyükşehir Belediyesi arasında tevzi edilmektedir. Dolayısıyla otoparklardan elde edilen gelirler kamunun otopark ihtiyacını karşılamak için kamu hizmetinde kullanılmaktadır.”  Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde