İSO üyesi 18 bin sanayiciye limitsiz kredi

İSO üyesi 18 bin sanayiciye limitsiz kredi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri için önemli bir işbirliğine gitti

İSO üyesi 18 bin sanayiciye limitsiz kredi
16px
24px
14.05.2013 15:09
ABONE OLgoogle

 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerine kredi sağlamak için Albaraka Türk'le işbirliği imzaladı.  
 
 İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ile Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi  tarafından imzalanan protokole göre ay ay ödenecek kredi hammadde, emtia, makine, techizat, menkul ve gayrimenkul dâhil her türlü mal alımlarını kapsayacak. 
 
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük sanayicinin en önemli sorunlarından birinin finansman olduğundan söyleyerek, "Araştırmalarla da şirketlerin yüzde 48'inin bu konuda sorunları olduğunu görüyoruz. Ölçekler itibari ile küçüklerde durum daha da vahim." dedi.
 
İrili ufaklı şirketlerin en çok ticari krediye başvurduğunu aktaran Küçük, "İSO olarak amacımız sanayinin rekabet gücüne katkı yapmaktır. Bu anlamda engel gördüğümüz alanlara çare üretme gayretindeyiz. Albaraka ile yapacağımız protokol bu gayretin bir sonucu." ifadelerini kullandı.
 
Küçük, finans sektörü ile el ele vererek ülkeyi büyütmeye kararlı olduklarına temas etti. Toplantıda gazetecilerin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) kapanan borç ile ilgili sorularına Küçük, "IMF ile uzun zaman alan bağlarımıza baktığımızda önemli bir gün. Ciddi bir borç kapatılıyor. Burada esas olan, ekonominin güçlenerek yola devam etmesi. Bu borcun kapanması bize moral verici taşlar, yol haritası olabilir." cevabını verdi
 
Fahrettin Yahşi de İSO'nun Türkiye'nin en büyük sanayi odası olduğuna belirterek şunları kaydetti:
 
"Bu protokol bizim için gayet önemli. Belge ile sanayiciyi kredi ile buluşturma, para ve vade imkânlarımızdan yararlandırma niyetindeyiz. Bu anlaşmadan her iki tarafın da yararlanacağını umut ediyoruz ve biliyoruz. Protokolün içeriğine de değinmeliyim. Bir defa kredinin sınırı ya da limiti yok. İSO üyeleri tarafımıza başvurduğunda uygun şart ve vadelerle kredimizden faydalanacaktır. Protokolün ekonomi ve üretimde payı olan taraflara büyük katkıları olacaktır."

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde