İSO üyeleri gizli toplantıda ne konuştu?

İSO üyeleri gizli toplantıda ne konuştu?

İSO üyeleri 18 Temmuz 2011 Pazartesi günü Ceylan Intercontinental Hotel’de olağanüstü meclis toplantısı yapmışlar. Basına kapalı bu toplantıda ne konuştu?

İSO üyeleri gizli toplantıda ne konuştu?
16px
24px
05.08.2011 12:20
ABONE OLgoogle

Bir ay kadar önce, İstanbul Sanayi Odası ile Maliye Bakanlığı arasında soğuk rüzgarlar estiren arsa meselesini bu sayfalarda yazmıştık.

Hatırlanacağı gibi 1997 yılında İSO yönetimi, Yenibosna’da Maliye’ye ait hazine arazisini 49 yıl süreyle kiralamıştı. Böylece 60 dönümlük arazinin irtifak hakkı (sınırlı kullanım) İSO’ya geçmişti. Ancak geçen 14 yılda İSO bu araziyi değerlendiremedi. Buraya yeni bir yönetim binası, teknoloji merkezi yapmak istedi ama yıllarca imar sorunu çözülemedi. Tam imar sorunu çözüldü derken bu kez de 2009’da Ayamama Deresi taştı. Bu sel felaketi sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölge için yeni imar planı hazırlayacağını açıkladı.

İşte İSO yönetimi bu yeni imar düzenlemesini beklerken, geçen ay İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’ndan aldığı bir yazıyla adeta şoke oldu. Söz konusu yazıda, arsa üzerinde İSO’nun haklarının kaldırıldığı yazıyordu. Bunun üzerine İstanbullu sanayiciler çözüm arayışlarını hızlandırdı. Öğrendiğimize göre İstanbullu sanayiciler, önce konuyu kendi aralarında uzun uzadıya tartışmışlar.

18 Temmuz 2011 Pazartesi günü Ceylan Intercontinental Hotel’de olağanüstü meclis toplantısı yapmışlar. Basına kapalı bu toplantıda arsa konusu da masaya yatırılmış. İSO Başkanı Tanıl Küçük, “Sağduyunun hakim olduğu toplantı bize yol gösterici oldu” demekle yetiniyor.

İSO kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre ise toplantıya katılan sanayiciler sonuna kadar çözüm yollarının zorlanmasını istemiş. Zaten bu konuda kurulan özel bir komisyon da çözüm arayışı için çalışıyormuş. Sorun kısa vadede çözülmese de sanayiciler boş durmak istemiyormuş. İlk etapta İSOV’un (İstanbul Sanayi Odası Vakfı) Beykoz’da aldığı yeni araziye bir eğitim kampüsü yapılması planlanıyormuş. Söz konusu komplekste anaokulu, ilköğretim okulu ve meslek lisesi yer alacakmış. Meslek lisesi büyük ihtimalle bilişimle ilgili olacakmış.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde