İSO Meclis Başkanlığı için sürpriz isim

İSO Meclis Başkanlığı için sürpriz isim

İstanbul Sanayi Odası seçimlerinde en ilginç komitelerden biri olan 41. Komitede yaşandı.

İSO Meclis Başkanlığı için sürpriz isim
16px
24px
24.05.2013 14:26
ABONE OLgoogle

İSO seçimlerinde İMES Sanayi Sitesi ve Ak Parti Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı olan Kemal Akar’ın karşısına Borusan ve Yücel Boru ortak listesi çıkartılmasına rağmen Akar’ın listesi kazandı. Akar ve listesi 73 oy alırken, Borusan-Yücel ikilisi 20 oyda kaldı.

Renkli kişiliği ile tanınan Kemal Akar, sanayi odası seçimleri için 3 aydır yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve seçimleri kazandıklarını açıkladı.

Cevahir Oteldeki seçimlerin ardından sandıkların açılması ile salonda en çok tebrik alanlardan biri de Kemal Akar. Başbakan’a yakın bir isim olan Kemal Akar'ın adı İSO Meclis Başkanlığı için geçiyor. Akar'ı seçimlerde kardeşi de yalnız bırakmadı.

KEMAL AKAR KİMDİR?

Aslen Kastamonulu olan Akar, 1977 yılından beri sanayicilikle uğraşıyor. Halen spor dünyası ile de yakinen ilgileniyor. Uzun yıllar Boks Federasyonu As Başkanlığı görevini yaptı. Halen de Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliği, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü As Başkanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

2002 yılından itibaren AK Parti İstanbul İl Yönetimi Kurulu’nda görev alan Akar, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.

27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti İstanbul İl Kongresi’nden itibaren Parti İçi Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanlığı görevinde bulunmakta. Sosyal sorumluluk bilinci ile Akşemsettin Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Kastamonu Çalışma Gurubu Derneği Kurucu Üyeliği, KASDER Üyeliği, MÜSİAD Üyeliği, Kandilli Kulübü Üyeliği ve İstanbul Dostları Kulübü Kurucu Başkanlığı ile sosyal hayatta da aktif rol alıyor. 14 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulundan itibaren Kızılay Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde