IŞİD, Menbiç’te ABD askerlerine saldırdı.. 6 asker öldü

IŞİD, Menbiç’te ABD askerlerine saldırdı.. 6 asker öldü

Suriye'nin Menbiç kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye gezdiği bölgenin yakınında patlama meydana geldi.

IŞİD, Menbiç’te ABD askerlerine saldırdı.. 6 asker öldü
16px
24px
16.01.2019 15:59
ABONE OLgoogle

Ajanslar, en az 6 kişinin öldüğünü 19 kişinin de yaralandığını aktardı. Reuters, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini ve bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Tansiyonun yüksek olduğu Halep’in Menbiç ilçesinde sıcak bir gelişme yaşandı… Terör örgütü YPG/PKK’nın işgali altındaki Menbiç’te ABD askerlerinin devriye yaptığı sırada patlama meydana geldi. Anadolu Ajansı’nın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye patlamada devriye faaliyeti icra eden ABD askerlerinden birkaçı yaralandı.

ABD ordusu, helikopterlerle askerlerini tahliye etti.  Faili ve nedeni henüz bilinmeyen patlamada ölenler olduğu da öğrenildi. Türkiye ve ABD, 2018’in Haziran ayında Menbiç yol haritasında uzlaşmıştı. Plan çerçevesinde Türkiye ve ABD, ilçede ortak devriyelerini sürdürüyor.

Reuters’ın IŞİD’e yakın kaynaklardan aktardığı haberde saldırıyı IŞİD’in üstlendiği belirtildi. Reuters’ın “son dakika gelişmesi” şeklinde duyurduğu haberde bir intihar bombacısının saldırıyı gerçekleştirdiği aktarıldı.

Reuters’ın Suriye’deki Menbiç Askeri Konseyi milisleri ve bir görgü tanığına dayandırdığı haberde kentte ABD liderliğindeki koalisyona bağlı bir askeri devriye yakınında bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Tanık, bir intihar saldırganının devriyeyi hedef aldığını söyledi. Milis grubu ise Facebook’ta yaralananlar olduğu yolunda ön bilgiler geldiğini duyurdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde