İNG Bank Türkiye'den önemli açıklama

İNG Bank Türkiye'den önemli açıklama

ING Bank, "Türkiye’den çıkacağına” ilişkin internette çıkan haberlere ilişkin önemli bir açıklama yaptı

İNG Bank Türkiye'den önemli açıklama
16px
24px
04.12.2012 16:04
ABONE OLgoogle

Aralık 2007’de Oyak Bank’ı resmen alarak Türk piyasasına giren Hollandalı ING’nin, ING Bank Türkiye’yi satacağı iddialarına kurumdan açıklama geldi.

İşte o açıklama..

4 Aralık 2012 tarihinde, ft.com/mergermarkethaber sitesinde “ING Bank’ın Türkiye’den çıkacağına” ilişkin kimliği açıklanmayan bir bankacıya dayandırılarak tamamen spekülatif bir haber yer almıştır. Sizin konuyu ekrana taşımanıza istinaden ING Bank olarak açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Bu paralelde, 40’ı aşkın ülkede faaliyeti bulunan ING Grubu için Türkiye’nin stratejik öneme sahip bir pazar olduğunun altını çizmek isteriz. ING Grubu CEO’su Jan Hommen’ın, Ocak ayında yatırımcılara yaptığı sunumunda da belirttiği gibi, ING’nin büyüme stratejisinde Türkiye, uzun vadede büyüme fırsatı sunmaktadır. 

ING Bank Türkiye olarak stratejimiz net; 2012 yılında olduğu gibi gelecek sene de ana hedeflerimiz doğrultusunda büyümeyi sürdüreceğiz ve karlılığımızı artıracağız. Türkiye’de 3 temel hedefimiz bulunuyor, Türkiye’nin lider Tasarruf Bankası olmak, KOBİ firmalarının ve ihracatçılarımızın uzun soluklu iş ortağı olmak ve Türkiye’nin en çok çalışılmak istenen kurumu olmak. Bu hedeflerle yol aldığımız 2012, bizim için yatırım yılı oldu; yenilikçi ürünler ve hizmetler piyasaya sunduk, birçok yeteneği bünyemize kattık, eğitimlerini tamamladık ve marka bilinirliğimizi ciddi oranda artırdık. Odaklandığımız alanlarda sektör ortalamasının üzerinde performans gösterdik; büyümede ilk 3’te yer aldık. Sektör mevduatta yüzde 6 büyürken biz yüzde 20, tüketici kredilerinde ise sektör yüzde 11 biz yüzde 33 büyüdük. 2013 itibarıyla bu yatırımların geri dönüşlerini görmeye başlayacağız.

Hedefimiz 2013’te sektörün iki katı kadar büyümek. Şu anda 322 olan şube sayımıza yaklaşık 25 adet yeni şube ekleyerek, 5400 olan çalışan sayımızı 6000’lere yaklaştırarak, pazara yenilikçi ürün ve hizmetler sunma konusundaki iddiamızı koruyarak yolumuza son sürat devam edeceğiz.

ING Bank olarak finansal süreçlerimizle ile ilgili detaylı bilgi talep etmeniz durumunda tarafınıza ilgili rakamları sunmaktan memnuniyet duyacağız.

Saygılarımızla

ING Bank

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde