İMİB 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular başladı

İMİB 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular başladı

Zengin doğal taş kaynakları ile dünya da ilk sıralarda yer alan Türkiye, işlenmiş ürünlerde de söz sahibi olabilmek için tasarıma ağırlık veriyor.

İMİB 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular başladı
16px
24px
05.02.2016 12:43
ABONE OLgoogle
Dört yıldır düzenlediği tasarım yarışması ile üniversiteli gençleri ve bir çok profesyonel tasarımcıyı sektöre kazandıran İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’na start verdi. Mayıs ayında kazananların belli olacağı yarışmaya son başvuru tarihi ise 1 Nisan 2016 olarak belirlendi.

Daha çok katma değer, daha çok döviz

Doğal taş sektörünün yabancı girdi olmadan ülkeye döviz kazandıran ender sektörlerden birisi olduğunu belirten İMİB Yönetim Kurulu Ali Kahyaoğlu, “zengin kaynaklarımız var.  Üretimde ve ihracatta ilk sıralardayız. Ancak yüksek katma değerli ihracat için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle tasarımı önemsiyoruz. Bu yıl da düzenlediğimiz yarışma ile tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında Türkiye’de yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, üniversitelerimizde yetişen başarılı öğrencilere istihdam ve öğrenim desteği sağlamayı hedefliyoruz. Bu yıl diğerlerinden farklı olarak Türk doğal taş sektöründe tasarımın önemini vurgularken, başvuran tasarımların özgün, üretilebilir ve ticarileşebilir olmasını ana şart olarak istiyoruz. Bu şekilde doğal taş ihracatına yönelik rekabet gücümüzü daha kolay artırabiliriz” dedi. 

Üniversiteler tasarım için yarışacaklar

Geçtiğimiz yıl 51 üniversiteden toplam 661 projenin katıldığı ve toplam 175 bin lira para ödülünün dağıtıldığı yarışmada bu yıl yine para ödülünün yanında, dereceye giren tasarımlardan bazılarının yurtdışı fuarlar götürülmesi söz konusu olabilecek. Ayrıca dereceye girenler içinden seçilen tasarımcılar, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yurtdışında eğitim görme şansına sahip olacaklar. Tasarımların hayat bulması için İMİB’in öncülüğünde sektör firmalarının yarışmacılara destek olacağını kaydeden Başkan Ali Kahyaoğlu, “Bu konuda İtalyanlar bir marka oldular. Biz neden olmayalım. Onlar yaptılarsa biz de yapabiliriz. Önce kendimize inanmamız lazım. Bu yıl “Turkey Discover the Potantiel” sloganıyla dünya ülkelerinde Türkiye Markası’nın tanıtım kampanyası başlatıldı. Biz de doğal taş sektörü olarak düzenlediğimiz bu yarışma ile içimizdeki tasarım potansiyelini ve gücünü ortaya çıkartıp, üreteceğimiz ürünler ile yurt dışında Türkiye markasına destek olmayı istiyoruz” diye konuştu.

Son başvuru tarihi 1 Nisan 2016

Öğrenci ve profesyonellerin ayrı ayrı değerlendirileceği yarışma; Yer Döşemesi ve Duvar Kaplaması, Otel Lobisi ve AVM Girişi, Türk Hamamı ve Banyo ile Dekoratif Ürünler (Masalar, Sehpalar, Şömineler ve ev mobilyaları gibi iç mekanlarda kullanılabilecek doğal taş ile tasarlanmış ürünler) olmak üzere dört başlık altında gerçekleştirilecek. Profesyoneller her bir konu başlığında ayrı ayrı değerlendirilirken, birinci olacak tasarıma 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin lira ödül verilecek. Öğrenci kategorisinde yarışacaklar ise 4 alanı kapsayan genel bir değerlendirmeye tabi tutulacaklar. Öğrenci kategorisinde birinci olacak tasarım 10 bin lira, ikinci 5 bin lira üçüncü ise 2 bin 500 lira ödül kazanacak.

Son başvuru tarihi 1 Nisan 2016 olan 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın finali ise 13 Mayıs 2016 günü gerçekleştirilecek. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.dogaltastasarimyarismasi.com/ adresinden ulaşılabilir. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde