İMES’in AVM’si Metro’dan, oteli Anemon’dan

İMES’in AVM’si Metro’dan, oteli Anemon’dan

İMES yönetimi, site içindeki bir araziye 5 yıldızlı otel ve AVM yapmaya karar vermiş..

İMES’in AVM’si Metro’dan, oteli Anemon’dan
16px
24px
20.05.2011 14:41
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin organize olmuş ilk sanayi sitesinin İstanbul Dudullu’daki İMES (İstanbul Madeni Eşya Sanatkârları) Sanayi Sitesi olduğunu biliyor muydunuz?

25 yıl önce faaliyete geçen İMES Sanayi Sitesi, 50 farklı alanda faaliyet gösteren bin 150 KOBİ’ye ev sahipliği yapıyor. Bu şirketlerde 12 bin kişi istihdam ediliyor. İMES, orta ve büyük ölçekli sanayinin makine ve yedek parça ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.

Sanayi sitesi bu kadar büyük olunca farklı ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor elbette. En önemli ihtiyaç, yurtdışı ve şehir dışından gelen misafirleri ağırlamakta yaşanıyordu. İMES yönetimi, bu sorunu açmak için site içindeki bir araziyi 5 yıldızlı otel ve AVM yapmaya karar vermişti.

İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, nihayet iki hafta önceki genel kurulda yetkiyi almış. İMES yönetimi, 5 yıldızlı otel için İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antakya, Denizli, Afyon, Aydın ve Marmaris’te 20 oteli bulunan Anemon Hotels zinciriyle anlaşmış. Alışveriş merkezi içinse Metro AG ile ön anlaşmalar imzalanmış. Projenin inşaatını Ferko İnşaat üstlenmiş.

Kemal Akar, 43 bin metrekare alana kurulacak olan İMES Park projesinde 5 yıldızlı otel, 25 işyeri, 400 araçlık otopark ve alışveriş merkezi kurulacağını söylüyor. 84 milyon dolarlık projenin 2.5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde