ILO açıkladı: Koronavirüs, 25 milyon insanı işsiz bırakabilir

ILO açıkladı: Koronavirüs, 25 milyon insanı işsiz bırakabilir

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, küresel ekonomiye verdiği zarar büyümeye devam ediyor. 

ILO açıkladı: Koronavirüs, 25 milyon insanı işsiz bırakabilir
16px
24px
19.03.2020 06:40
ABONE OLgoogle

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün, insan hayatına olumsuz etkileri devam ediyor. Uluslararası Çalışma Örgütü, korona virüs nedeniyle dünya genelinde 25 milyon insanın işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini açıkladı.

Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler kuruluşu ILO'nun dünyada hızla yayılan Kovid-19'a yönelik yayımladığı yeni raporda, pandemi haline gelen salgının küresel iş dünyası üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. 

Raporda, Kovid-19'un milyonlarca kişiyi işsizliğe, istihdam açığına ve çalışanları da yoksulluğa sürükleyebileceğine işaret edilerek salgına karşı kararlı, eşgüdümlü ve acil müdahale için önlemler alınması çağrısı yapıldı.

"ULUSLARARASI MÜDAHALE POLİTİKASI" 

Raporda, "Kovid-19, dünya çapında yaklaşık 25 milyon kişinin işine mal olabilir. Bununla beraber 2008/2009 küresel mali krizinde olduğu gibi, (salgına karşı) uluslararası koordineli bir müdahale politikası görebilirsek, o zaman küresel işsizlik üzerindeki etki önemli ölçüde düşük olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Çalışanların iş yerlerinde korunması, ekonomi ve istihdamın teşvik edilmesi, iş olanakları ve gelirlerin desteklenmesi konularında acil, büyük ölçekli ve eşgüdümlü önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Raporda ayrıca hükümetler, istihdamı korumak için hızlı davranmaya davet edildi.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu artık sadece küresel bir sağlık krizi değil, aynı zamanda çok büyük bir iş piyasası ve ekonomik krizdir." ifadesini kullandı.

Ryder, 2008'deki küresel finansal krize karşı dünyanın birlikte hareket ederek sonuca ulaştığının altını çizerek Kovid-19'un iş dünyasına verebileceği zararlara karşı aynı türden bir birliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde