IKEA iddiaları yalanladı

IKEA iddiaları yalanladı

Firmadan Koop-İş Başkanı Eyüp Alemdar'ın iddialarına cevap geldi.

IKEA iddiaları yalanladı
16px
24px
17.12.2012 23:51
ABONE OLgoogle

Koop-İş başkanı Eyüp Alemdar’ın dün basında IKEA’da sendika faaliyetlerinin engellenmesi ile ilgili olarak yer alan açıklamalarının ardından kurum konu ile olarak yazılı bir açıklamada yayımladı.

IKEA Türkiye sendikal örgütlenmenin bir hak olduğunu belirterek başladığı yazılı açıklamasını, “IKEA Türkiye, sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu kabul etmekte ve buna saygı duymaktadır.

Buna göre de, çalışanlarının istedikleri takdirde özgür iradeleri ile sendikaya üye olma veya olmama kararlarına titizlikle saygılı olmayı temel bir prensip olarak görmektedir. İddia edildiği üzere sendika üyesi çalışanlarımızın sendikadan ayrılmaları için herhangi bir baskı asla söz konusu değildir.” ifadeleri ile sürdürdü.

Şirket ayrıca KOOP-İŞ sendikası başkanı Eyüp Alemdar’ın sendikalaşmanın önüne geçmek için yapıldığını iddia ettiği gibi Kur’an üstüne yemin ettirme ve ikna odaları oluşturma gibi olayların olmadığının altını çizdi.

Firma global IKEA değerlerine bağlı olarak çalıştıklarını vurgularken şirket içinde sendikalaşma faaliyetleri sürdüren bazı insanların başarısız olmalarından dolayı kamuoyuna yanlış bilgiler aktardığını ileri sürdü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde