İHKİB'de Tanrıverdi rakibine büyük fark attı

İHKİB'de Tanrıverdi rakibine büyük fark attı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) başkanlığı seçimlerini Hikmet Tanrıverdi büyük bir farkla kazandı. İşte yeni yönetim kurulu...

İHKİB'de Tanrıverdi rakibine büyük fark attı
16px
24px
21.04.2014 18:24
ABONE OLgoogle
Toplam 1262 geçerli oyun kullandığı genel kurulda  Hikmet Tanrıverdi’nin listesi  ipi göğüsledi. Hikmet Tanrıverdi 883 oy alırken, Hüseyin Öztürk ise 379 oyda kaldı.
Genel Kurulun açılışında konuşan Hikmet Tanrıverdi, “Türkiye’nin can simidi olan hazır giyim sektöründe başlattığımız değişim ve dönüşümü tamamlamak üzere, arkadaşlarımla beraber yeniden yönetime aday olduk” dedi.

Geride kalan 6 yılda İHKİB’i en çok proje üreten ihracatçı birliği yaptıklarını vurgulayan Tanrıverdi, ortaya koydukları performansın bir sonucu olarak sektörün önde gelen derneklerinin tamamının desteğini alarak son kez yönetime aday olduklarını ifade etti.

Son 10 yılda önemli bir ivme kazanan Türkiye ekonomisinde pek çok yeni alanların açılmasına karşın, hazır giyim sektörünün hiçbir zaman önemini yitirmediğini ifade eden Tanrıverdi, “Bir yandan Türkiye gelişiyor, üretim, ihracat artıyor, milli geliri yükseliyor. Ancak öbür yandan yerel ya da global nedenlerle bir kriz yaşandığında Türkiye’nin can simidi hazır giyim oluyor. Bu nedenle her zaman genel ekonomi içindeki ağırlığımızı koruyoruz. Örneğin Türkiye ihracatı 2013’de 151, 7 milyar dolar ile bir önceki yıla göre yerinde sayarken, dünya piyasalarında yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen hazır giyim sektörü olarak yüzde 8,3’lük artış ile 17,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 17,4 milyar dolarlık hazır giyim ihracatının yüzde 74,9’unu İHKİB yaptı.

2014’ün ilk çeyrek verilerine baktığımızda Türkiye’nin ihracatı yüzde 6,2 artarken, hazır giyimde bu oran yüzde 9 oldu. Hazır giyim sektörü olarak toplam ihracattan yüzde 12,1 pay alıyoruz. En büyük pazarımızı oluşturan ilk 10 ülkenin 9’unda ihracat artışı elde ettik. Bu başarıda sektörümüzü oluşturan firmalarımız başta olmak üzere mevcut yönetim kurulumuz ile birliğimizde emek harcayan en alt seviyedeki çalışanımızdan genel sekreterlik yönetimine kadar tüm arkadaşlarımızın önemli katkısı var” dedi.
 
TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYDUK

“Taş üstüne taş koymak için” görev üstlendiklerini, geleceği planlayarak İHKİB’i Türkiye’nin en çok proje gerçekleştiren birliği yaptıklarının altını çizen Hikmet Tanrıverdi şöyle devam etti:
 
“Göreve geldiğimiz günden bu yana dünyanın dört bir yanında 68 fuar gerçekleştirdik. ABD’den Danimarka’ya, Nijerya’dan modanın merkezi Fransa’ya kadar 15 ülkeye ticaret heyeti programı düzenledik. 49 alım heyeti programı içinde yer aldık. Türk modasının önünü açmak için her yıl Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nı gerçekleştirip ülkemize yeni yetenekler kazandırdık. Avrupa Birliği ve çeşitli uluslar arası fonları kullanıp 60 milyon TL tutarında 13 projeyi hayata geçirip sektörün geleceğine yatırım yaptık. İstanbul Fashion Week ile bu güne kadar cesaret edilemeyeni gerçekleştirip Türk hazır giyim sektörüne imzamızı attık. En az bunlar kadar önemli olan sektördeki dağınıklığı-dargınlığı ortadan kaldırıp tek bir hedefe birlikte ortak idealler çerçevesinde kenetlendik. Bazı projelerimizi tamamlarken, bazılarının ise startını verdik. Yarım kalanları tamamlayıp, yeni ekonominin şartlarına uyumlu yeni projeleri hayata geçirebilmek için bir dönem daha göreve talip olduk.”
 
Hikmet Tanrıverdi, gelecek dönemde sektöre getirilecek yenilik ve projelerle ilgili olarak da şu bilgileri paylaştı:

Tüm eğitim birimlerimizi Tasarım Üniversitesi kurarak tek çatı altında birleştireceğiz.
Şanlıurfa’da çalışmalarını sürdürdüğümüz Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) projesini tamamlayacak ve sektörümüzde yeni bir dönemi başlatacağız. 

Hazırgiyim sektöründeki tasarım çalışmalarının ür-ge ve ar-ge destekleri kapsamına alınması için sürdürdüğümüz çalışmalarda son aşamaya geldik. Bu desteği sektörümüzün kullanımına sunacağız.

Bir telefonda finanstan insan kaynaklarına, tasarımdan iletişime varıncaya dek üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir bilgi iletişim merkezi kuracağız.
İhracatçılarımızın fuar ve yurt dışı mağaza desteklerine daha kolay ulaşabilmesi için bürokrasiyi azaltacak çalışmalar yapacağız.

Firmalarımızı kurduğumuz portal üzerinden direkt alıcılarla karşı karşıya getirecek, sektörümüzün dünyadaki pazar ağını daha da genişleteceğiz.

Girişimlerimizle Eximbank kredilerinden faydalanabilmek için istenen bankalardan teminat mektubu getirme şartı değiştirildi. Bundan sonra firmalarımız ihracat evraklarını teminat göstererek Eximbank kredilerinden yararlanabilecekler. 
 
İHKİB Yönetim Kurulu’nda 4 yıl süreyle görev üstlenecek liste şu isimlerden oluştu:


ASİL ÜYELER
1-      Özak Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Tic. A.Ş.
2-      Günkar Dış Tic. Paz. A.Ş.
3-      Taha Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
4-      Ultra Çorap Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti
5-      Dido Konfeksiyon Tekstil Tic. Ve San. Ltd. Şti
6-      Sabra Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
7-      Akın Çorap San. ve Tic. A.Ş.
8-      Aydınlı Hazır Giyim San. ve Tic. A.Ş.
9-      Eko Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
10-  Bilkont Dış Tic. ve Tekstil Sanayi A.Ş.
YEDEK ÜYELER
1-      Pameks Giyim San. A.Ş.
2-      Aycem Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti
3-      Akademi Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
4-      Ercem Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
5-      Cross Jeans Paz. ve Tic. A.Ş.
6-      Danış Giyim Tic.ve San. Ltd. Şti
7-      Erten Tekstil Örme San. Tic. Ltd. Şti
8-      Union Group Global Taş. ve Dış Tic. Ltd. Şti.
9-      Zevigas Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti
10-  Taksim Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti
DENETİM KURULU
ASİL ÜYELER

1-      Ninteks Tekstil ve Hazır Giyim Dış Tic. Ltd. Şti.
2-      Akyün İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
3-      Selöz Tekstil Spor ve Dan. Hizm. Ltd. Şti.
 
YEDEK ÜYELER
1-      Tugi Çocuk Giy.ve Tekstil San.Tic. Ltd. Şti
2-      Buse Tekstil Paz. Dış Tic. Ltd. Şti
3-      Setre Giyim Tekstil San. Ve Tic. Ltd. Şti
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde