İHKİB Başkanı Tanrıverdi: İşveren 7.440 TL pirim desteği alacak!..

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: İşveren 7.440 TL pirim desteği alacak!..

İHKİB Hazır giyim Sertifikasyon Merkezi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi alan çalışan daha kolay ve yüksek maaşlı iş bulma imkanına kavuşurken, işveren de 7.440 TL pirim desteği alacak!..

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: İşveren 7.440 TL pirim desteği alacak!..
16px
24px
15.09.2014 13:24
ABONE OLgoogle
İHKİB Hazır giyim Sertifikasyon Merkezi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi alan çalışan daha kolay ve yüksek maaşlı iş bulma imkanına kavuşurken,  işveren ise bu belgeye sahip çalışan başına 4 yıl süreyle SSK prim desteğinden yararlanabilecek.
 
Çalışanların bilgi ve becerilerini belgeleyerek, “doğru işe doğru personel” ilkesinin uygulanmasına olanak sağlayan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği  Hazırgiyim Sertifikasyon Merkezi (İHKİB HSM) faaliyetlerine başladı.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazır giyim sektörü adına sadece kendilerinin verdiği “Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile çalışanların çok daha kolay ve yüksek maaş ile iş bulabileceklerini söyledi.

Hikmet Tanrıverdi, AB uyum programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan gerekli izinlerin alınmasıyla belgelendirme faaliyetlerine başlayan İHKİB HSM’nin çalışanlara olduğu kadar işverene de önemli faydalar sağlayacağını vurguladı.

İşveren açısından işe alınacak kişinin taşıması gereken bilgi ve becerilerin önceden bilinmesinin önemine dikkat çeken Tanrıverdi, nitelikli işe uygun olmayan adayı istihdam ederek para ve zaman kaybetme riskini azaltacağını ifade etti.

Hikmet Tanrıverdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile hükümetin büyük önem verdiği Mesleki Yeterlilik Belgesinin sağlayacağı faydaları şöyle özetledi:

İŞVEREN, ÇALIŞAN VE TÜKETİCİ BİRLİKTE KAZANACAK

•İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü artıracak.

•İnsan kaynakları yönetiminde; seçme ve yerleştirme, görev tanımlarının oluşturulması, beceri-yetkinlik boşluklarının tespiti, hizmet içi eğitimin planlanması, performans değerlendirmesi, kariyer danışmanlığı ve rehberlik gibi birçok alanda önemli girdiler sağlayacak.

•Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip nitelikli işgücü istihdamının yaygınlaştırılması ile tüketiciye daha kaliteli mal ve hizmet sunulması desteklenecek.

• Yeterlilik belgesine sahip çalışanların sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı 12-48 ay arasında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Bu asgari ücret ile çalışan bir personelin istihdamında 1 yıl için bin 860 TL, 4 yıl içinse 7 bin 440 TL destek anlamına geliyor.

İHKİB HSM’de yapılacak belgelendirme işlemi teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı sınavdan oluşacak. Her iki aşamada yeterli başarıyı gösteren adaylara Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı, kısa süre sonrada uluslararası geçerliliği de olması beklenen, Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek.

Çalışanlar, Mesleki Yeterlilik Belgesi  almak için www.ihkib-hsm.com.tr  web sitesi üzerinden veya  İHKİB HSM’ye doğrudan başvuru yapabilecekler.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde