İHKİB 6 bin öğrenciyi mezun ederek sektöre kazandırdı... 60 Milyar Dolar için itici güç olacak..

İHKİB 6 bin öğrenciyi mezun ederek sektöre kazandırdı... 60 Milyar Dolar için itici güç olacak..

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe,"İHKİB okullarından bugüne kadar yaklaşık 6 bin gencimizi mezun ederek sektöre kazandırdık. 17 milyar dolarlık ihracatımızda onların alın teri, emeği ve bilgi birikimi var" dedi.

İHKİB 6 bin öğrenciyi mezun ederek sektöre kazandırdı... 60 Milyar Dolar için itici güç olacak..
16px
24px
14.05.2018 14:32
ABONE OLgoogle

Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün 17 milyar dolarlık ihracatında İHKİB okullarından mezun olan gençlerin alın teri, emeği ve bilgi birikimi olduğunu vurgulayan Mustafa Gültepe, “Mesleki eğitim almış donanımlı gençlerimizle birlikte katma değerli üretimimiz yükseliyor, tasarım ve inovasyon gücümüze güç katılıyor” dedi.

Türkiye’de mesleki eğitimde devlet – sektör işbirliğinin en önemli ve en başarılı örnekleri arasında gösterilen İHKİB okullarında mezuniyet sevinci yaşandı. Eğitimlerini tamamlayarak mezuniyete hak kazanan öğrencilere diplomaları İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katıldığı törenle verildi.

Mustafa Gültepe törende yaptığı konuşmada, ülkelerin kalkınmasında mesleki eğitimin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. İHKİB’in bu gerçekten hareketle çeyrek asırdan bu yana mesleki eğitime yatırım yaptığını anlatan Gültepe, şöyle devam etti: 

BİZ FIRSATLARI SUNACAĞIZ GENÇLERİMİZ KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YAPACAK

“İHKİB okullarından bugüne kadar yaklaşık 6 bin gencimizi mezun ederek sektöre kazandırdık. 17 milyar dolarlık ihracatımızda onların alın teri, emeği ve bilgi birikimi var. Mesleki eğitim almış donanımlı gençlerimizle birlikte katma değerli üretimimiz yükseliyor, tasarım ve inovasyon gücümüze güç katılıyor. 60 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmada da 6 bin mezunumuz itici güç olacak. Onlarla birlikte hedefe çok daha hızlı ulaşacağımıza inanıyorum. Eğitim sürecinde olduğu gibi profesyonel hayatlarında da gençlerimize desteğimizi sürdüreceğiz. Biz fırsatları sunacağız, onlar tasarlayacaklar, inovatif ürünler geliştirecekler ve daha çok katma değer yaratacaklar. “

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİNİ KAÇIRMAK İSTEMİYORUZ

Dünyanın endüstri 4.0 adı verilen yeni bir sanayi devriminin eşiğinde olduğunu hatırlatan Mustafa Gültepe, ilk üçünde olduğu gibi dördüncüyü de kaçırmak istemediklerini söyledi.  

Gültepe gençlere, “Üretimin kitabı adeta yeniden yazılırken sizin de çok çalışmanız gerekiyor. Öğrenmekten asla vazgeçmeyin ve gerektiğinde risk almaktan korkmayın” diye seslendi. 

3588 OKULDA 1 MİLYON 650 BİN ÖĞRENCİYE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da konuşmasında mesleki eğitimin gelişmesinde sektör - devlet işbirliğinin önemine vurgu yaptı.  Giyim alanında 347 okulda 19 bin 690 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Gülay, Türkiye’de genel mesleki teknik eğitim konusunda şu bilgileri verdi:

“Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı 3 bin 588 okulumuz bulunuyor. Bu okullarımızda 1 milyon 650 bin öğrencimiz okuyor. Genel orta öğretim içinde oranımız yüzde 42. Yüzde 30’lardan başlamıştık, geldiğimiz noktadan gurur duyuyoruz. Dünya ortalamalarına baktığımızda hemen hemen aynıyız. Mesleki eğitim alan öğrencilerimizden 700 binden fazlasını kızlarımız oluşturuyor. Kızlarımız olmazsa mesleki eğitim olmaz. Eğer ülkemiz kalkınacaksa kızlarımızın alacağı mesleki eğitim sayesinde kalkınacak.”

Gülay, İHKİB’in mesleki eğitime verdiği desteği çok önemsediklerini sözlerine ekledi. 

ŞENOCAK: MESLEKİ EĞİTİM DAHA CAZİP HALE GETİRİLMELİ

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak da, sektörlerin yetişmiş personel konusunda sıkıntı çektiğini hatırlatarak, meslek eğitim alan gençlere çok ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Şenocak, Milli Eğitim Bakanlığı’na da “Birlikte mesleki eğitimi daha cazip hale getirecek adımları atalım” çağrısı yaptı.

İHKİB Eğitim Komitesi Başkanı Timur Bozdemir ise, mesleki eğitime yatırım yapan sektörlerin başında geldiklerini söyledi. İlk meslek lisesini 1995’te açtıklarını hatırlatan Bozdemir, sektörlerin meslek liseleri ile kuvvetli bağı olmalı, İHKİB  işte tam da bunu yapıyor” dedi.

Konuşmaların ardından, İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHKİB Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rüştü  Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHKİB Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İDMİB Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi. 600 öğrenci mezuniyet sevincini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde