İHKİB, 6 bin genci sanayiciyle buluşturuyor

İHKİB, 6 bin genci sanayiciyle buluşturuyor

İTKİB okullarının mezuniyet töreninde konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Okullarımızdan mezun olan 6 bin gencimizi İHKİB İK Portalı’nda sektörle buluşturuyoruz

İHKİB, 6 bin genci sanayiciyle buluşturuyor
16px
24px
03.06.2016 11:28
ABONE OLgoogle
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nce  (İTKİB) kurulan okullardan mezun olan yaklaşık 500 öğrenciye törenle diplomaları verildi.
 
Yenibosna’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen diploma törenine, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç ile yönetim kurulu üyeleri ve veliler katıldı.
 
İHKİB Avcılar, Kağıthane, Yenibosna Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Nahit Menteşe Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi Konfeksiyon Makineleri Bakım ve  Onarım Bölümü ile İDMİB Zeytinburnu Deri ve Meslek Lisesi’nin ortak mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı.

Törende konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, meslek liselerinden mezun olan her öğrencinin sektöre kazandırılan bir değer olduğunu vurguladı. Türkiye’de mesleki eğitimin önemini ilk fark eden sektörlerden biri olduklarını hatırlatan Tanrıverdi, şöyle devam etti:
 
GENÇLERİMİZ SANAYİCİMİZLE DAHA KOLAY BULUŞACAK

“Dört meslek lisesi, bir yüksekokul, bir akademi açtık, gezici eğitim merkezleri kurduk, sertifika programları düzenledik. Gençlerimize eğitim imkânları sunarak yetişmiş iş gücünü sektörümüze kazandırdık. Bugüne kadar sadece meslek liselerimizden yaklaşık 6 bin gencimizi mezun ettik.

İHKİB’in çok kısa bir sürede faaliyete geçireceği insan kaynakları portalı ‘kariyerihkib.com’ ile öğrencilerimizin sanayicilerimizle buluşmasını çok daha kolaylaştıracağız.  Bugün diplomalarını almaya hak kazanan gençlerimiz yakın gelecekte müreffeh Türkiye’nin inşasında görev üstlenecekler. İnanıyorum ki bu gençlerimiz okullarımızda edindikleri mesleki eğitim ve formasyonla sektörümüzün küresel piyasalardaki rekabet gücüne güç katacaklar.”
 
MEHMET ALİ DİNÇ: GENÇLERİMİZ SEKTÖRÜMÜZE DEĞER KATACAK

Törende konuşan İDMİB Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç de mezun öğrencilerin sektöre değer katacağına inandığını söyledi. Gençlerin önünde iki seçenek bulunduğunu hatırlatan Dinç, “Ya eğitim sürecine devam edeceksiniz ya da hemen iş hayatına atılacaksınız. Hangisini seçerseniz seçin bilgilerinizi tazelemeyi ve öğrenme azminizi asla kaybetmeyin” dedi.



Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Okullarını dereceyle bitiren öğrenciler diploma ve ödüllerini Hikmet Tanrıverdi ile yönetim kurulu üyelerinin ellerinden aldılar.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde