İGDAŞ ve İDO özelleştiriliyor

İGDAŞ ve İDO özelleştiriliyor

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi A.Ş.ile İstanbul Deniiz Otobüsleri'nin özelleştirme süreci başladı

İGDAŞ ve İDO özelleştiriliyor
16px
24px
05.03.2010 05:57
ABONE OLgoogle

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İGDAŞ) özelleştirilmesine danışmanlık yapacak kurumların belirlenmesi için açılan ihaleyi, Cıtıgrup Global Markets Limited-EFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş.-AK Yatırım Menkul Değerler Konsorsiyumu kazandı. 2010 yılı sonuna kadar özelleştirilmesi planlanan İGDAŞ'ın, hangi satış yöntemi ile özelleştirileceğine 3 aylık çalışma sonucunda karar verilecek.

2010 yılı içinde özelleştirilmesi beklenen İGDAŞ'a, bu süreç içinde danışmanlık yapacak şirketler ihale yoluyla belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ihaleyi, Cıtıgrup Global Markets Limited-EFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş.-AK Yatırım Menkul Değerler Konsorsiyumu'nun kazandığı duyuruldu. Açıklamada,1 Mart 2010 tarihinden itibaren çalışmalara başlayan danışman konsorsiyumunun, ortalama 3 ay gibi bir süre içinde yapacağı çalışma sonucunda, İGDAŞ hisselerinin hangi satış yöntemiyle özelleştirilmesinin uygun olacağına dair bir strateji belirleyeceği kaydedildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulacak olan strateji meclisten onay aldığı taktirde özelleştirme işlemlerinin yürütülmesine devam edilecek. Özelleştirme sürecinin 2010 yılı sonuna kadar neticelendirilmesi planlanıyor. İDO'nun özelleştirilmesi ile ilgili danışmanlık hizmet alım ihalesi ise 23 Mart 2010 tarihinde yapılacaktır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde