İGDAŞ'ın yeni genel müdürü Türkiye Varlık Fonu'ndan

İGDAŞ'ın yeni genel müdürü Türkiye Varlık Fonu'ndan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi İGDAŞ'a Genel Müdür olarak Dr. Mithat Bülent Özmen atandı

İGDAŞ'ın yeni genel müdürü Türkiye Varlık Fonu'ndan
16px
24px
29.08.2019 15:27
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim kadrosu yapılandırması devam ediyor.  İBB'nin iştirak şirketlerinden İGDAŞ'ın yeni Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen oldu.

Özmen, Akfel Commodities (Holding) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevlerini Mart ayında alınan TMSF kararıyla yürütüyor. Akfel'e 2016 yılında yürütülen 'FETÖ' operasyonu sırasında TMSF tarafından el konulmuştu.

CEO VE GAZİD BAŞKANI

Akfel Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olan Mithat Bülent Özmen aynı zamanda Doğalgaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürüyor. Ekrem İmamoğlu, çok tartışılan atamayı savundu! Liyakata baktık

MÜLKİYELİ İŞ BANKASI MÜFETTİŞİ

Mithat Bülent Özmen, 1988 - 1992 yıllar arasında Mülkiye'de kamu yönetimi ve siyaset bilimi okuduktan sonra Avrupa Birliği Jean Monnet Bursiyeri olarak İngiliz Kent Üniversitsi'nin Brüksel'deki okulu olan Brussels School of International Studies'de uluslararası ilişkiler yüksek lisansını yaptı.

Özmen'in okula devam ettiği yıllar aynı zamanda okulun ilk yılları. Doktorasını Okan Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine yapan Özmen'in 1992 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda başladığı çalışma hayatına 1994 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu'nda devam ettiği biliniyor.

Pek çok özel sektör şirketinde ve finan kuruluşunda üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Bülent Özmen, Akfel Holding (Akfel Commodities) ve Akfel Gas'a Mart ayında yönetim kurulu başkanı olarak TMSF kararıyla atandı.

Bülent Özmen'in kariyerinde Türkiye Varlık Fonu yöneticiliği de var!

AKFEL HOLDİNG

Akfel Holding, 2016 yılında FETÖ operasyonları sırasında TMSF tarafından el konulan bir şirket.

Akfel Gaz, 2011 yılında şirketin kendi verdiği bilgiye göre İstanbul’da doğal gaz ithalatı ve toptan satışı amacıyla kurulmuş. 9 Ağustos 2012 tarihinde doğal gaz alım satım sözleşmesi imzalayan Akfel Gaz, 2012 sonunda aldığı lisansla 1 Ocak 2013 itibariyle doğal gaz ithalat ve toptan satış faaliyetlerine başlamış. Akfel Gaz'ın, bu lisans kapsamında 30 yıl boyunca senelik 2,25 bcm (milyar metreküp) doğal gaz ithalat etme hakkı var.

'FETÖ'NÜN BALTACILARINDAN ALINAN ŞİRKET

2016 yılında FETÖ operasyonları çerçevesinde tutuklanan Baltacılar'ın ortağı o dönemde Rus Gasprom'ken, tutuklamayı Gasprom da kaygıyla karşılamıştı.

Bülent Özmen, 4 Mart 2019 tarihinde Akfel Commodities (Holding) ve Akfel Gaz'ın yönetim kurulu başkalığına TMSF kararıyla atandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde