İDO'ya rakip BUDO suya iniyor

İDO'ya rakip BUDO suya iniyor

İDO'ya rakip olacak Bursa Belediyesi, Kabataş iskelesini de tamamladı, sefere hazırlanıyor.

İDO'ya rakip BUDO suya iniyor
16px
24px
09.01.2013 16:42
ABONE OLgoogle

İstanbul Deniz Otobüsleri’ne (İDO) Bursa- İstanbul arasında rakip olacak Bursa Belediyesi, Kabataş iskelesini de tamamladı, sefere hazırlanıyor. Seferlere en geç 25 Ocak 2013 tarihine kadar başlayacağını açıklayan BUDO, 370 kişilik kapasiteye sahip olacak.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Hüdavendigâr isimli gemilerinin yolcu taşımaya hazır olduğunu, iki gemilerinin de Norveç’te bakım gördüğünü söyledi. İstanbul Kabataş ve Bursa Mudanya arasında taşımacılık yapacaklarını kaydeden Altepe, “Gerek taşımacılık, gerek gemiler gerekse de İstanbul ve Bursa’daki iskelelerin kullanımına ilişkin belediyelerden tüm izinler alındı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan da gerekli onaylar alındı” dedi.

Altepe rekabet için taşımacılık alanına girmediklerini belirterek, “Ekmek üretmek nasıl belediyelerin işi değil ama sektörde dengeleyici olmak için ekmek üretiyorsa biz bu sektöre de dengeleyici unsur olmak için giriyoruz. Vatandaşlarımızın uygun fiyatla konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamalarını amaçlıyoruz” dedi.

İDO: Başarılar diliyoruz

Bursa Belediyesi’ne başarılar dileyen İDO, İstanbul ve Bursa belediyelerinin usul ve kanunlara göre hareket ederek anlaştığını açıkladı. O hatta toplam 18.600 koltuk kapasitesi sunan İDO, bu rekabetten Bursa ve İstanbul halkının kazançlı çıkacağını bildirdi.

Otobüslerin fiyatı 300 bin dolar civarında

BUDO’nun satın aldığı ‘Catamaran’ tipi deniz otobüslerinin fiyatı 300 bin dolar civarında. Singapur imalatı olan deniz araçları 1997 yılında inşa edilmiş. Alüminyumdan olan deniz otobüsleri 32 knot servis hızına sahip. 478 gros ton ağırlığındaki gemilerin uzunluğu 40, yüksekliği ise 10 metre.

Can Mumay/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde