İDO, Tepe- Akfen'e kaldı: 861 milyon Dolar

İDO, Tepe- Akfen'e kaldı: 861 milyon Dolar

İDO özelleştirme ihalesini 861 milyon dolarlık teklifle Tepe-Afken Grubu aldı.

İDO, Tepe- Akfen'e kaldı: 861 milyon Dolar
16px
24px
08.04.2011 15:15
ABONE OLgoogle

İDO özelleştirme ihalesini 861 milyon dolarlık teklifle Tepe-Afken Grubu aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İhale için 12 firmadan şartname alırken, 5 firma/ortaklık teklif dosyalarını teslim etmişti. Teklif veren firmalar Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu, Global liman işletmeleri A.Ş, Yıldırım Holding A.Ş, Deniz Turizm yatırımları A.Ş ve Stena yatırım Holding A.Ş Ortak girişim grubu ile Torunlar Gıda San. Ve Tic. A.Ş yöneticilerinin katılımıyla ihale başladı.

Yıldırım Holding 2. turda elendi. 755 milyon dolarla başlayan açık artı rma sürerken, Deniz-Stena, Global Liman ve Yıldırım Holding de ihaleden çekildiklerini açıkladı. İhale, Torunlar GYO ve Tepe Afken OGG arasında devam etti. 810 milyon dolarlık teklif veren Torunlar GYO, teklifi 820 milyon dolara çıktı. Bunun üzerine Afken OGG mola aldı. Molanın ardından teklif karşılıklı olarak arttırıldı. İhalede en yüksek teklifi, 861 dolarla Tepe-Akfen Grubu verdi. İDO özelleştirme ihalesini 861 milyon dolarlık teklifle alan Tepe Afken yetkilileri, ihale sonunda tebrikleri kabul etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde