İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal hangi bankaya atandı?

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal hangi bankaya atandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye skiBaşkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı Mevlüt Uysal, banka yönetimine atandı.

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal hangi bankaya atandı?
16px
24px
27.05.2019 13:43
ABONE OLgoogle

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

Halkbank, bankanın olağan genel kurul toplantısında Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak'ın yönetim kurulu üyesi olarak 3 yıl süre ile seçilmesine karar verildiğini duyurdu.

Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı temsilcisinin verdiği önerge doğrultusunda bankanın olağan genel kurul toplantısında Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Osman Arslan, Meltem Taylan Aydın, Maksut Serim ve Sadık Tıltak'ın yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmesine, Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak'ın 3 yıl süre ile yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiği bildirildi.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR? 

1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya'da tamamladı. 1988'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Uzun yıllar avukatlık yapan Mevlüt Uysal, bir yandan da aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu. AK Parti'nin kuruluş sürecinde yer alarak 2001 yılında AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.

2009 yılının Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandı. İlk dönemindeki projeleri ve başarılı hizmetleriyle, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi. İkinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçilerek görevine devam etti.

28 Eylül 2017'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Uysal son olarak Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olmuş, seçimleri kazanamamıştı.

Mevlüt Uysal, evli ve dört çocuk babasıdır..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde