İBB'den damadın vakfına ücretsiz yer tahsisi

İBB'den damadın vakfına ücretsiz yer tahsisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu T3 vakfına yüzlerce metrekarelik yer tahsis etti.

İBB'den damadın vakfına ücretsiz yer tahsisi
16px
24px
13.07.2017 12:50
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’na (T3 Vakfı) İstanbul’da 860 metrekare alan tahsis edildi.

Aydınlık'ta yeralan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinden AKP’li üyelerin oylarıyla geçen karara göre ayrıca belediye vakıf için Maltepe Şehir Parkı’nda 400 metrekarelik bir eğitim merkezi de inşa edecek. 

T3 Vakfına tahsis edilen yerler ise şunlar oldu: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nin 240 metrekarelik, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi 200 metrelik ve Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nin 210 kilometrekarelik kapalı alanı. Karara CHP’li meclis üyeleri muhalefet ederken belediye ve vakıf arasında imzalanan protokolün süresi 10 yıl olarak belirlendi.

‘2023 KAPSAMINDA’

Vakfın yürüteceği “Deneyap merkezleri” “Çocuk Üniversitesi ve Kampusu” projeleri kapsamındaki protokolün şu nedenlerle oluşturulduğu ifade edildi: “İBB’nin yetenekli gençlerin her yaş ve grubundan insanların 2023 belgesi kapsamında teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılımını sağlamak, stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli ürünlerin üretilmesine yönelik girişimleri desteklemek.”

‘İÇERİĞİ BELİRLEYECEK’

Büyükşehir Belediyesi ve T3 vakfı arasında oluşturulan protokole göre, vakıf, deneyap merkezleri, çocuk üniversiteleri ve kampusunun yönetimini sağlayacak. Vakıf ayrıca, deneyap merkezleri, çocuk üniversiteleri ve kampusları için eğitim içeriği de hazırlayabilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde