İBB'den Trabzonspor Başkanı'na 'Usta' işi kıyak

İBB'den Trabzonspor Başkanı'na 'Usta' işi kıyak

İstanbul Sarıyer’de mülkiyeti kamuya ait olan yaklaşık 127 bin metrekarelik parselde özel spor hastanesi yapılmasının önünü açıldı.

İBB'den Trabzonspor Başkanı'na 'Usta' işi kıyak
16px
24px
11.01.2018 10:35
ABONE OLgoogle

İstanbul Sarıyer’de mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde, kullanımı Avcılık ve Atıcılık Kulübünde olan 391 ada 30 numaralı 127 bin metrekarelik parselde özel spor hastanesi yapılmasının önü açıldı.

İBB Meclisi’nden geçen karara göre yaklaşık 127 bin metrekarelik arsanın bir kısmında özel hastane yapılabilecek. Plan notlarında “spor akademisi, sporcu eğitim merkezi, spor hastanesi tesisleri yapılabilir” şeklinde düzenlenen alanın büyük bir kısmının üzerinde ağaçlar yer alıyor.  İstanbul'un en değerli arazisi Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya peşkeş çekildi

AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken CHP ve MHP karara muhalefet etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hadi Güler, kararı şu sözlerle savundu “Verilen yer tamamı değil. Ayrıca Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu emsali 0.50’ye düşürdü. Burada spor hastanesi yapılacak. İstanbul’a kazandırılacak.” 

‘KAMU YAPSIN’

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın yönetim kurulunda olduğu Medikal Park’ın alana özel hastane yapacağını duyurdu. Sağ, “Buraya hastaneyi kamu yapsın, neden özele veriyorsunuz. Bu doğru bir tarz değil” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Muharrem Yaman ise yeşil alanların zarar göreceğini ve bu yüzden rapora olumsuz oy kullandığını söyledi.

Mustafa Erol/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde